Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διαβεβαιώσεις πολιτικών στους παραγωγούς λαϊκών αγορών για μείωση φορολογίας και προκαταβολή φόρου
Διαβεβαιώσεις πολιτικών στους παραγωγούς λαϊκών αγορών για μείωση φορολογίας και προκαταβολή φόρου

Διαβεβαιώσεις πολιτικών στους παραγωγούς λαϊκών αγορών για μείωση φορολογίας και προκαταβολή φόρου

Θετικές είνι οι διβεβαιώσεις που έλαβαν τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, όσο και από τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον γραμματέα του ΚΚΕ και βουλευτές του ΟΚ, για μείωση του φορολογικού συντελεστή και της προακαταβολής φόρου.

Οι επαφές έγιναν μέσω της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και έλαβαν μέρος πρόεδροι Ομοσπονδιών και άλλων περιοχών της χώρας, όπως της Θεσσαλίας Απόστολος Τσακανίκας, ς, Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, ς κ.λπ.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου και του έθεσαν το θέμα της φορολόγησης που το νομοσχέδιο προβλέπει να αυξηθεί στο 26% από το πρώτο Ευρώ και της προκαταβολής φόρου στο 100%.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακανίκας, ο υπουργός τους ανέφερε ότι το των 500 εκ. € που είναι το ζητούμενο θα εισπραχθεί από την άνοδο του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια (από 13% πήγε στο 13%) και δήλωσε ότι θα πιέσει την τρόικα, ώστε η των αγροτών να παραμείνει σε ποσοστό 13%, που είναι σήμερα, με προκαταβολή φόρου 27,5%.

Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, που έθεσαν οι παραγωγοί, ο κ. Αποστόλου τους είπε ότι στόχος είναι μέχρι το 2021 οι εισφορές των αγροτών να εξισωθούν με τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συναντήθηκαν με τον πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που τους είπε ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να μην περάσει το φορολογικό, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. φρέναρε αρχικά το μέτρο.

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχαν οι παραγωγοί με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τους ζήτησε οι παραγωγοί ενωμένοι να κάνουν αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιαγροτικά που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των παραγωγών συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΟΚ Βασ. Έξαρχο και τον πρώην υπουργό Εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου, που τους είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα αυτά, κάτι που πρόκειται να ανακοινώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΠΟΚ Φώφη Γεννηματά αύριο Πέμπτη στη Λάρισα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση