Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Διαδικασία ενστάσεων για αναθεώρηση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης
Διαδικασία ενστάσεων για αναθεώρηση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Διαδικασία ενστάσεων για αναθεώρηση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων ς της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015 για τους δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων, έπειτα από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον .

Όλοι όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ς της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015 στον , προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διόρθωση της πράξης.

Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από τη δημοσίευση της εγκυκλίου του ΕΠΕ, ήτοι η 18η Ιανουαρίου .

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν αναθεώρηση για τις εξής περιπτώσεις:

- Τροποποίηση και επικαιροποίηση στα ατομικά στοιχεία του δικαιούχου.

-Αλλαγή του υπολογισμού της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω δικαίωσης ς ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15η Μαΐου 2014.

  • Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργός.
  • Διαπίστωση ας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια. Δηλαδή όταν οι εκτάσεις τους έχουν ενταχθεί σε περιφέρεια με χαρακτηρισμό διαφορετικό από τη χρήση του 2013. ια παράδειγμα αν ένα αγροτεμάχιο δενδρώνα έχει ενταχθεί στην περιφέρεια βοσκοτόπων, ενώ το 2013 ήταν δενδρώνας, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτημα αναθεώρησης.

Αναλυτικότερα η διαδικασία και οι λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος αναθεώρησης της ατομικής πράξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετικές εγκυκλίους. (σχετικοί σύνδεσμοι εδώ καθώς καιhttp://www.opekepe.gr/eae_nea_kap.asp)

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις αναθεώρησης εντός της ς, καθώς δεν θα υπάρξει περιθώριο άλλης τροποποίησης για τα δικαιώματα που κατανεμήθηκαν και τα οποία θα τους συνοδεύουν μέχρι το 2020.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση