Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δέσμευση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για παρουσίαση της νέας ΚΑΠ στη Μαγνησία
Δέσμευση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για παρουσίαση της νέας ΚΑΠ στη Μαγνησία

Δέσμευση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για παρουσίαση της νέας ΚΑΠ στη Μαγνησία

 

Σε συνάντηση με τον Ν. Μαγνησίας της Αθανάσιου Λιούπη

Στη Μαγνησία, πιθανώς εντός του Μαΐου θα βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, όπως δεσμεύτηκε, μετά από πρόσκληση του Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Λιούπη, προκειμένου, μετά από διορθωτικές ενέργειες που θα γίνουν από το ΥΠΑΑΤ, να παρευρεθεί σε ενημερωτική εκδήλωση για την Νέα ΚΑΠ.

Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον κ. Λιούπη τον ενημέρωσε πως πρόθεση της ς είναι να λάβουν επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου όλοι οι κατ΄ επάγγελμα ύψους 60 εκατ. , ενώ θα ενισχυθούν και οι κτηνοτρόφοι καθώς η θα επιδοτήσει το 4% των φορολογητέων πωλήσεων για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ώστε να τους στηρίξει για τις ακριβές ζωοτροφές. Ήδη η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιδότηση των ζωοτροφών με 7% στον τζίρο για το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ το συνολικό ποσό που θα αποδοθεί στους κτηνοτρόφους, μετά τις δυο αυτές παρεμβάσεις, υπολογίζεται περίπου σε 50 εκατ. .

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Λιούπη πως εντός διμήνου, θα ανακοινώσει τις προτάσεις του ΥπΑΑΤ σε σχέση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και την ψηφιακή αναμόρφωση του οργανισμού, για την απόλυτη μείωση του χρόνου πληρωμών, κυρίαρχο αίτημα των αγροτών.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούπης μετέφερε τα αιτήματα των γεωτεχνικών για την βελτίωση της πρόσκλησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Πιστοποίηση των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων ΚΥΔ για την Περίοδο 2022 – 2027 και ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως ήδη έχουν ληφθεί υπόψιν τα περισσότερα από τα αιτήματα του ΓΕΩΤΕΕ της ΠΟΣΓ και των ΚΥΔ για τον ελάχιστο αριθμό δηλώσεων, το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και την επαρκή επιμόρφωσή του.

Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (De minimis) στα επιτραπέζια σταφύλια ποικιλίας Grimson στη Μαγνησία ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η διαδικασία για την οικονομική ενίσχυση των καλλιεργητών βρώσιμης ς του Νομού με 40 ευρώ ανά στρέμμα, μέτρο με το οποίο ολοκληρώνεται η στήριξη του τομέα της επιτραπέζιας ς.

Για το ζήτημα των Ηλεκτρονικών Ενοικιαστηρίων ο κ. Λιούπης πρότεινε να γίνονται ηλεκτρονικά όλα τα νέα ενοικιαστήρια, ενώ επεσήμανε πως είναι αδύνατο να καταργηθούν μακροχρόνια ενοικιαστήρια που έχουν καταχωρηθεί σε ψηφιακή μορφή στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν πληρωθεί π.χ. για τα 8 από τα 10 έτη που είναι η ισχύς τους. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα γίνει άμεσα τροποποίηση των διατάξεων που ισχύουν για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια.

Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στον νομό και τα οποία θα συζητηθούν σύντομα σε επόμενη συνάντηση παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

"Αλιεύοντας" την είδηση