Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δακοκτονία στον Πτελεό του Δήμου Αλμυρού
Δακοκτονία στον Πτελεό του Δήμου Αλμυρού

Δακοκτονία στον Πτελεό του Δήμου Αλμυρού

Επέμβση γίνετι για την προληπτική του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα ποσοστά και βιολογικά χαρακτηριστικά του δακοπληθυσμού που προέκυψε από τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων (αριθμό ακμαίων, την αναλογία φύλλου και ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων του δάκου της ελιάς), τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα).

Ειδικότερα, θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος ς του δάκου της ελιάς στη Τοπική Κοινότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, θα ψεκαστούν από τις 27/09/ έως και τις 02/10/, ημέρες έξι (6) από δύο (2) συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές:

o «Καραβοτσάκι», με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα.

o «Μπρινιώτισσα», με αρχή από δρόμο Αγίου Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας στα όρια της περιοχής Απόο.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των έξι (6) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στην αριθμ. πρωτ. 16679/19-7-2017 σύμβαση του εργολάβου ψεκασμών του δάκου της ελιάς με την Υπηρεσία.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν το συνεργείο ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι και να περιορίσουν τα ποίμνια και τα τους μακριά από την παραπάνω περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση