Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Δακοκτονία σε περιοχές της Λάρισας
Δακοκτονία σε περιοχές της Λάρισας

Δακοκτονία σε περιοχές της Λάρισας

Δολωματικός ψεκασμός, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων των δακοπαγίδων, στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2016.

Η επέμβαση θα γίνει στις παρακάτω περιοχές:

-Στις Μελιβοίας (, Βελίκα, Παλιουριά), Σκλήθρου, Σωτηρίτσας, Καρίτσας (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό) και στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς του δήμου Αγιάς

-Στη Δημοτική Κοινότητα Γόννων (Γόννοι, Ελαία), στις Αμπελάκίων, Ιτέας, Τεμπών, Ελάτειας, Μακρυχωρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου, στις Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης, Πουρναρίου, Πυργετού και Ραψάνης του δήμου Τεμπών και,

-Στη Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου (Λυγαριά) και στις στις Τοπικές Κοινότητες Αργυροπουλίου, Δελερίων και Ροδιάς του δήμου Τυρνάβου.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει στις 15/9/2016 και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά. Ο ψεκασμός είναι δολωματικός και θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) .

Οι μπορούν να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά τη διάρκεια του ψεκασμού ώστε να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και οι να απομακρύνουν τα ζώα και τα μελισσοσμήνη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωσή τους από την ένταξή τους στο βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση