Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Δακοκτονία σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων
Δακοκτονία σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Δακοκτονία σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίς των Π.Ε. Μγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ότι κατόπιν επιτόπιων επιθεωρήσεων του ελαιώνα των περιφερειακών ενοτήτων από την Ομάδα Διαχείρισης του Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2019 διαπιστώνεται πλούσια ανθοφορία των ελαιοδένδρων στην πλειονότητα των ελαιοκομικών περιοχών, εκτιμούμενη σε ποσοστό τουλάχιστον 80% του αριθμού των παραγωγικών ελαιοδένδρων.

Ως εκ τούτου η έκταση εφαρμογής του προγράμματος ς έτους 2019 περιλαμβάνει όλες τις ελαιοκομικές περιοχές των Π.Ε. και Σποράδων.

Η Υπηρεσία έχει δώσει ήδη εντολή προς τον εργολάβο παγιδοθεσίας, να προβεί στην εγκατάσταση ολόκληρου του δικτύου των δακοπαγίδων στις 26-5-2019, με συνέπεια εντός των πρώτων ημερών του Ιουνίου να είναι εφικτή η εκτίμηση του μεγέθους και η αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της λευκής γενιάς του δακοπληθυσμού.

Καλούνται οι να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό – κατεργασία του εδάφους των ελαιοκτημάτων τους, ώστε να είναι προσβάσιμος ο ελαιώνας στα συνεργεία του δολωματικού ψεκασμού. Επιπλέον, να παρακολουθούν τις αναγγελίες των εργολάβων, που θα αναρτούνται σε κεντρικά σημεία των οικείων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για το ημερήσιο πρόγραμμα των τοποθεσιών εφαρμογής των από εδάφους δολωματικών ψεκασμών, όπως και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις τύπου της Υπηρεσίας , προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση των συνεργείων μέσα στα ελαιοτά τους (ιδίως τα περιφραγμένα) αλλά και να παρευρίσκονται κατά την ημέρα του ψεκασμού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με την ενεργή αρωγή τους η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση