Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Βόλου
Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Βόλου

Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Βόλου

Συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ προχωρά η Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Χρηματοδοτούμε έργα που ενισχύουν την παρ, αυξάνουν την προσβασιμότητα και μειώνουν το κόστος παρς»

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση ς σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δ.Ε. Αγχιάλου – Δήμου Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Θεσσαλίας με στρατηγική και προσανατολισμό στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε με το Δήμο Βόλου ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την της Θεσσαλίας».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη 4.3.4 «Βελτίωση ς σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Βόλου.

Αντικείμενο έργου

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Δ.Ε. Αγχιάλου στο Αϊδίνι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους 1017 μ. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου θέση και εκατέρωθεν της οποίας υφίστανται γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με διατήρηση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.

"Αλιεύοντας" την είδηση