Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Σε περιοχές της Μακεδονίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό
Χρ. Τριαντόπουλος: Σε περιοχές της Μακεδονίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε περιοχές της Μακεδονίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό

Συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα, η αυτοψία του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,   Χρήστου Τριαντόπουλου και του πρόεδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, σε αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό.

Μετά τη Μαγνησία, σειρά είχαν περιοχές της Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Ημαθία και η , όπου τους συνόδευσε και ο ,  Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αναφορικά με την επίσκεψη στην Ημαθία, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: «Τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ξεκινήσαμε την στις πληττομένες από τον πρόσφατο παγετό περιοχές της Ημαθίας, όπου μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, βρεθήκαμε στο πεδίο, συζητήσαμε με αγρότες και αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακούς και παραγωγικούς παράγοντες, ενώ επισκεφθήκαμε και μεταποιητικές που πλήττονται άμεσα από τις επιπτώσεις του παγετού στην πρωτογενή παραγωγή της περιοχής».

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα Γιαννιτσά και σε περιοχές στην , αλλά και στην Ημαθία, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επεσήμανε: «Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης στη και ειδικότερα στις περιοχές που επλήγησαν από τους πρόσφατους παγετούς, αλλά και το χαλάζι, βρεθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, στα Γιαννιτσά. Εκεί είχαμε σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, όπου συζητήσαμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει, ενώ αναλύσαμε εκτενώς τα επόμενα βήματα για τη διευθέτηση και αντιμετώπισή τους. Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στο πεδίο και, ειδικότερα, σε χωράφια με μεγάλη καταστροφή στη , όπου και συνομιλήσαμε με αγρότες και παραγωγούς.

Παράλληλα με τους αγρότες, σημαντική φαίνεται να είναι και η αρνητική επίπτωση σε μεγάλες και συνεταιρισμούς του κλάδου, με ιδιαίτερα μεγάλη εξωστρέφεια και παρουσία στις διεθνείς αγορές, όπως έγινε ξεκάθαρο και από τις συζητήσεις που είχαμε στις παραγωγικές τους μονάδες στην Ημαθία. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η χαρτογράφηση και η οριοθέτηση του προβλήματος, τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση, ώστε το της παρούσας διαδικασίας να μας επιτρέψει άμεσα να ολοκληρώσουμε το σχέδιο και τα εργαλεία αντιμετώπισης των ζητημάτων που έχουν προκύψει από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

  • Διαδοχικοί μικροσεισμοί Ν/Δ του Βόλου #ασθενείςσεισμικέςδονήσεις - https://t.co/Aj4sT135Yi -

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση