Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Σε αγροτικές περιοχές της Μαγνησίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ
Χρ. Τριαντόπουλος: Σε αγροτικές περιοχές της Μαγνησίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε αγροτικές περιοχές της Μαγνησίας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές της πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να διαμορφώσουν καλύτερη των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο παγετό, αλλά και να ενημερώσουν τους πληγέντες σχετικά με τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Η αυτοψία θα συνεχιστεί σε περιοχές της Μακεδονίας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σε συνέχεια σχετικής κατεύθυνσης από την πολιτική ηγεσία, ξεκινήσαμε την Κυριακή μια σειρά επισκέψεων σε περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, ώστε να έχουμε από τις ζημιές στο πεδίο και να συνομιλήσουμε με τους , ενημερώνοντας τους για τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες στο πλαίσιο μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για τη διαχείριση του φαινομένου.

Πρώτη στάση η Μαγνησία και περιοχές όπως οι , η Νέα Αγχίαλος, το Σέσκλο και τα . Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες χτυπήθηκαν σημαντικά από τον παγετό, να επισκεφτούμε τα χωράφια τους, και να τους αναλύσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από τον ΕΛΓΑ, αλλά και τις παρεμβάσεις που δρομολογούμε ώστε οι αποζημιώσεις να φτάσουν έγκαιρα και δίκαια, και η αρωγή να είναι στοχευμένη – εκσυγχρονίζοντας και βελτιώνοντας όπου απαιτηθεί στοιχεία του θεσμικού πλαισίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε εντατικά τη χαρτογράφηση και οριοθέτηση της έκτασης και της έντασης των συνεπειών του καιρικού φαινομένου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες. Επόμενη στάση, ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

"Αλιεύοντας" την είδηση