Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής
Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής

Ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριντόπουλος, σε συνέχει των σημερινών ανακοινώσεων στο , σημείωσε ότι «Στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού στην , εντάσσονται και μέτρα στήριξης του αγροτικού κλάδου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το .

Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθούν μέτρα στήριξης προς τους τομείς του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από την κρίση του κορωναϊού, αξιοποιώντας, αρχικά, ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς το για τη χρηματοδότηση των μέτρων αυτών.

Επίσης, θα αξιοποιηθούν, με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοτική ευελιξία, κοινοτικοί πόροι που αφορούν το , ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω μέτρα στήριξης και να προστεθούν στο αρχικό ποσό του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των κλάδων που πλήττονται από την κρίση του κορωναϊού,  εντάχθηκαν και κλάδοι χονδρικού εμπορίου προϊόντων που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα λόγω της μειωμένης εσωτερικής, αλλά και εξωτερικής ζήτησης. Ένας τέτοιος κλάδος είναι και αυτός του ελαιολάδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η ανάλυση τόσο των εξελίξεων στην , όσο και σε κλάδους αυτής, όπως ο ς κλάδος, σχηματοποιώντας μέτρα στήριξης των τομέων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωναϊού.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση