Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής
Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα στήριξης αγροτών και πρωτογενούς παραγωγής

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι «Στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού στην οικονομία, εντάσσονται και μέτρα στήριξης του αγροτικού κλάδου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθούν μέτρα στήριξης προς τους τομείς του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από την κρίση του κορωναϊού, αξιοποιώντας, αρχικά, ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χρηματοδότηση των μέτρων αυτών.

Επίσης, θα αξιοποιηθούν, με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοτική ευελιξία, κοινοτικοί πόροι που αφορούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω μέτρα στήριξης και να προστεθούν στο αρχικό ποσό του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των κλάδων που πλήττονται από την κρίση του κορωναϊού,  εντάχθηκαν και κλάδοι χονδρικού εμπορίου προϊόντων που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα λόγω της μειωμένης εσωτερικής, αλλά και εξωτερικής ζήτησης. Ένας τέτοιος κλάδος είναι και αυτός του ελαιολάδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η ανάλυση τόσο των εξελίξεων στην οικονομία, όσο και σε κλάδους αυτής, όπως ο αγροτικός κλάδος, σχηματοποιώντας μέτρα στήριξης των τομέων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωναϊού.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση