Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Μετά την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών τύπου Καλαμών θα επιδιωχθεί και ενίσχυση για άλλες ποικιλίες βρώσιμης ελιάς
Χρ. Τριαντόπουλος: Μετά την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών τύπου Καλαμών θα επιδιωχθεί και ενίσχυση για άλλες ποικιλίες βρώσιμης ελιάς

Χρ. Τριαντόπουλος: Μετά την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών τύπου Καλαμών θα επιδιωχθεί και ενίσχυση για άλλες ποικιλίες βρώσιμης ελιάς

Στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, με τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας και όχι μόνο, σημείωσε τα παρακάτω: «Σε συνέχεια της διευθέτησης του ζητήματος της ενίσχυσης των παραγωγών ελιάς τύπου Καλαμών, ένα ζήτημα που απασχολεί ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, με τους οποίους επικοινωνήσαμε την τελευταία περίοδο, είναι η δρομολόγηση ενίσχυσης και προς άλλες ποικιλίες βρώσιμης ελιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνέχεια επικοινωνίας του υπουργού Οικονομικών  Χρ. Σταϊκούρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, αλλά και συνεργασίας που είχαμε με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων,  Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, διαφαίνεται ότι θα επιδιωχθεί ενίσχυση και για τις άλλες ποικιλίες. Ειδικότερα, πρόθεση του Υπουργείου είναι, με τα αναγκαία στοιχεία που θα αντληθούν από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις, να επιχειρηθεί η και υλοποίηση ενός νέου σχήματος και προγράμματος ενίσχυσης, που θα αφορά τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς όλων των ποικιλιών, πλην Καλαμών.

Σημειώνεται ότι το , από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, έχει ενισχύσει με 150.000.000 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ είναι σε στενή συνεργασία για την προώθηση και θετική κατάληξη των αιτημάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πριν από λίγες εβδομάδες το καθεστώς στήριξης για την παραγωγή της ελιάς Καλαμών.

Ένα μέτρο κρατικής ενίσχυσης που, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, αντιστοιχεί σε 70 ανά στρέμμα και αφορά 15.291 γεωργούς, μεταξύ των οποίων αρκετοί και από την περιοχή της Μαγνησίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις της παραγωγής διπλής κατεύθυνσης. Παράλληλα, μετά την της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης που εκδόθηκε από τον κ. Μπαγινέτα, ενεργοποιήθηκε σήμερα μέτρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύψους 126.000.000 , που αφορά ενισχύσεις για όλες τις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην Κυβέρνηση συνεχίζεται με σκοπό την στήριξη των ελαιοπαραγωγών σε μία κρίσιμη περίοδο».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση