Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες
Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες

Χρ. Τριαντόπουλος: Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 δίνει ανάσα στους αγρότες

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ν λμβάνει στοχευμένα για τη στήριξη των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας», επεσήμανε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας: «Το επόμενο βήμα μας είναι η αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους για το φορολογικό έτος 2019, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Οικονομικών. Ήταν κάτι για το οποίο είχαμε συζητήσει αρκετά με αγρότες του τόπου μας την τελευταία περίοδο, όταν και εκδήλωσαν τη σχετική ανησυχία τους».

Οι ωφελούμενοι είναι οι του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, οι αγρότες που εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία ς από το την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν υποχρέωση να καταβάλουν εντός του 2020 το συγκεκριμένο τέλος, για το φορολογικό έτος 2019.

«Μέσα σε ένα περιβάλλον που επικρατούν τόσο δύσκολες συνθήκες, η υποχρέωση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να καταβάλουν το θα αποτελούσε μεγάλη επιβάρυνση για αυτούς. Έτσι, πολύ σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη νομοθετική ρύθμιση για αναστολή του μέτρου για το φορολογικό έτος 2019. Αυτή είναι, άλλωστε, και η απόφαση του πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, καταλήγοντας: «Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, αξιολογούμε συστηματικά τις εξελίξεις στην οικονομία και παρεμβαίνουμε λαμβάνοντας εξειδικευμένα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προτα που προκαλεί ο κορωναϊός. Σε αυτόν τον αγώνα, είμαστε όλοι μαζί. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση