Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού
Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού

Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού

.

Ο Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, για την θετική έκβαση του αιτήματος που του είχε θέσει ήδη από τις αρχές του Μαρτίου, για την ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως, μετά, από στενή και συστηματική συνεργασία, των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρέθηκαν τα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να χρηματοδοτηθεί αποζημίωση, λόγω της πανδημίας  και για τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς – λοιπές.

Η επέκταση της αποζημίωσης και για αυτούς τους κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η παρέμβαση αφορά ουσιαστικά σε ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών που είχε δηλωθεί με διαφορετικό κωδικό.

Οι συγκεκριμένοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στη Δράση του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε  για την συνεργασία αλλά και την άμεση παρέμβαση τον κ. Σταϊκούρα για ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χιλιάδες παραγωγούς βρώσιμης ελιάς στο Πήλιο και δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των παραγωγών, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση