Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού
Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού

Χρ. Σταϊκούρας σε Ζ. Μακρή: Νέα Ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς λόγω κορωναϊού

.

Ο υπουργός Οικονομικών  Χρήστος ενημέρωσε την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μαγνησίας , για την θετική έκβαση του αιτήματος που του είχε θέσει ήδη από τις αρχές του Μαρτίου, για την ενίσχυση της βρώσιμης ελιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. ανέφερε πως, μετά, από στενή και συστηματική συνεργασία, των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρέθηκαν τα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να χρηματοδοτηθεί αποζημίωση, λόγω της πανδημίας  και για τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς – λοιπές.

Η επέκταση της αποζημίωσης και για αυτούς τους κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η παρέμβαση αφορά ουσιαστικά σε ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών που είχε δηλωθεί με διαφορετικό κωδικό.

Οι συγκεκριμένοι ελαιοπαραγωγοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στη του  «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε  για την συνεργασία αλλά και την άμεση παρέμβαση τον κ. Σταϊκούρα για ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χιλιάδες παραγωγούς βρώσιμης ελιάς στο Πήλιο και δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των παραγωγών, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση