Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis ) στον τομέα της αλιείας
Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis ) στον τομέα της αλιείας

Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis ) στον τομέα της αλιείας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύτηκε η υπ.αριθ.145/296596 Απόφαση (4680 ΦΕΚ Β’/22-10-2020) με την οποία θεσπίζεται το καθεστώς χορήγησης κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που φέρουν το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος, που σύρεται από το σκάφος ή βιντζότρατα (SB) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ 717/2014),με σκοπό την κατάργηση του εν λόγω αλιευτικού εργαλείου.

Δικαιούχοι κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στο πλαίσιο της παρούσας απόφασης είναι οι πλοιοκτήτες σκαφών που φέρουν το ανωτέρω αλιευτικό εργαλείο και εφ΄ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην αλιεία με το αλιευτικό εργαλείο γρίπος που σύρεται από το σκάφος ή βιντζότρατα (SB) και έχουν προβεί στην οριστική κατάργηση του αλιευτικού εργαλείου με διαγραφή του από την αλιευτική άδεια του σκάφους, η οποία έχει καταχωρηθεί στο Εθνικό Αλιευτικό Μητρώο η διαγραφή του εργαλείου αυτού.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) ορίζεται σε 25.000 ευρώ .

Οι όροι και η διαδικασία εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης θα περιγραφούν αναλυτικά σε σχετική πρόσκληση που πρόκειται να δημοσιευτεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - https://t.co/9AsrD9UKHB -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2020 (Καν. Ε.Ε. 1257/99 «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/Kt7vfEzwRR -

  • Απολογισμός ενεργειών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων… - https://t.co/KTlnGXgDxL -

"Αλιεύοντας" την είδηση