Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Χημικά και προσαγωγές στη συγκέντρωση αγροτών
Χημικά και προσαγωγές στη συγκέντρωση αγροτών

Χημικά και προσαγωγές στη συγκέντρωση αγροτών

Με email θα αποστείλουν το ψήφισμα οι αγρότες στη Bουλή, «αφού δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα και μας έριξαν χημικά», λέει ο Χρήστος Γκόντιας, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Εκτιμά ότι η χθεσινή κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη. Οχι τόσο λόγω του πλήθους των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν –οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 10.000, ωστόσο, η Aστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τους 5.000– όσο για το γεγονός ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν ενωμένοι όλοι οι κλάδοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, ακόμα και έμποροι των λαϊκών αγορών. Οσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στις τοπικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες.

Χθες το πρωί, αγρότες από τη Βόρειο αλλά και την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα και στις αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό τους σύστημα. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα από τους συγκεντρωμένους προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των γύρω από τη Βουλή και να εισέλθει στο . Οι δυνάμεις των απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο προσαγωγές.

Όσον αφορά στην απάντηση του υπουργείου, ο Χρήστος Γκόντιας σχολιάζει: «Μας λένε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές. Πάμε πίνουμε καφέ και μετά δεν γίνεται τίποτα, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται».

Οι αγρότες, όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους, ζητούν «χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Όσον αφορά στα ζητούν: Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και καμία προκαταβολή φόρου. Για τα κτηνοτροφικά ο συντελεστής φορολογίας να ξεκινάει από το 8%. Καμία προκαταβολή φόρου. Η ιδιοεργασία και η εργασία των μελών της οικογένειας να λογίζονται στα έξοδα της εκμετάλλευσης. Μεταφορά παθητικού από το ένα έτος στο άλλο. Αφορολόγητο όριο για επιδοτήσεις 12.000 ευρώ και απαλλαγή των αγροτικών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ.

Για το ασφαλιστικό καθεστώς: Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές στον ΟΓΑ. Η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας από την 1η έως την 7η και κατά συνέπεια και το ποσό των εισφορών που θα καταβληθούν πρέπει να αποτελεί επιλογή του ασφαλισμένου, όπως ίσχυε πριν από την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Να δημιουργηθεί μια νέα ασφαλιστική κατηγορία, πέραν των επτά που υπάρχουν σήμερα, η οποία να καλύπτει τους φτωχούς αγρότες. Να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο για τους μετανάστες που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή και να τους δοθεί ετήσια άδεια εργασίας και ασφάλιση στον ΟΓΑ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση