Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Aυξημένα τα κέρδη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου
Aυξημένα τα κέρδη στον Αγροτικό  Συνεταιρισμό Βόλου

Aυξημένα τα κέρδη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου

 

Αυξητικά είναι ο τζίρος, όσο και τα κέρδη για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικήτα Πρίντζο , που σήμερα έδωσε  συνέντευξη  τύπου  στα γραφεία της ΕΒΟΛ.

Όπως ανακοίνωσε , ο τζίρος του φετινού έτους για την Συνεταιριστική οργάνωση ανήλθε στα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τόνισε πως  τα καλύτερα χρόνια για την Οργάνωση, είναι τα χρόνια της κρίσης, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο, αφού κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο, παρουσιάζεται αύξηση εσόδων (και κατ’ επέκταση κερδών) της τάξης του 10%.

Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε και στις παροχές, όπως η δωρεάν συμπλήρωση των δηλώσεων καλλιέργειας για όλους τους αγρότες, οι δωρεές προς το Νοσοκομείο (ασθενοφόρων κ.α.), οι διατακτικές σε οικογένειες και ιδρύματα κ.α.

Όσον αφορά στην φετινή τιμή του σιταριού ο πρόεδρος είπε: «Οφείλουμε στο καταναλωτικό κοινό να του ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, δίνοντάς μας 75 – 80% μερίδιο αγοράς στη Μαγνησία» τόνισε ο κ. Πρίντζος, ο οποίος ανακοίνωσε περαιτέρω για φέτος, καταβολή 2 έως 3 λεπτών επιπλέον, στην τιμή του σιταριού, ανά κιλό προς όλους τους παραγωγούς (όχι μόνο στα μέλη του Συνεταιρισμού), συνολικού κόστους 80 – 100.000 ευρώ.

Για τις υποτροφίες που, για δεύτερη χρονιά φέτος, που δίνει ο Συνεταιρισμός σε 15 φοιτητές, παιδιά αγροτοκτηνοτρόφων, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα τους παραδοθούν τα βιβλιάρια, με πιστωμένα τα ποσά τριών μηνών, αφού φέτος υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην καταβολή τους, λόγω των πολλών αιτήσεων (110) που είχαν υποβληθεί.

 Η  είναι ύψους 400 ευρώ για κάθε παιδί και δίνεται επί εννέα μήνες.
Δικαιούχοι των φετινών υποτροφιών είναι 7 από το Βόλο, δύο από τις Γλαφυρές και από ένας σε Βελεστίνο, Γλαφυρές, Άλλη Μεριά, Τρίκερι, Άγιο Λαυρέντιο και Αγριά.

Ανήσυχοι οι αγρότες 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, όσον αφορά στο και στο του αγροτικού τομέα, στην Ελλάδα, έκρουσε κώδωνα κινδύνου. Όπως  ανέφερε η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών για τον αγροτικό κόσμο, καθώς ήταν μια χρονιά, με όχι ποιοτική παραγωγή και, ως εκ τούτου, με χαμηλές τιμές για τα προϊόντα. Αυτό, σε συνδυασμό με φόρους, ΕΝΦΙΑ και όλα τα λοιπά – όπως είπε – έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση.

“Παρότι όλοι συμφωνούν ότι ο αγροτικός τομέας είναι από τους πυλώνες της οικονομίας μας, όλο και συρρικνώνεται, ενώ η κωφεύει” επισήμανε ο κ. Πρίντζος, διευκρινίζοντας πως, λέγοντας Πολιτεία, εννοεί την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την κατάσταση αυτή φταίει η έλλειψη βασικού σχεδιασμού, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται στο πουθενά, αφού τα ηλιγγιώδη ποσά που εισέρρευσαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατασπαταλήθηκαν χωρίς να λυθεί κανένα από τα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα.

“Χτυπάω την καμπάνα. Να σκύψουν όλοι πάνω από τα προβλήματα” δήλωσε ο κ. Πρίντζος, προσθέτοντας πως το βασικό που πρέπει να γίνει, είναι να μειωθούν οι φόροι, το δυσβάσταχτο βάρος των οποίων αναγκάζει τους αγρότες να προσπαθήσουν “μαύρα” την παραγωγή τους.

“Πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυξημένους φόρους χάνει έσοδα το κράτος,ενώ αντίθετα, αν τους μειώσουν, τα έσοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα” αναρωτήθηκε, καταλήγοντας με μια δήλωση όλο νόημα:”Την ανήσυχη ησυχία του αγροτικού κόσμου, να την λάβουν σοβαρά υπόψη”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση