Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Απορρίφθηκε προσφυγή του Α.Σ. Βόλου κατά απόφασης του περιφερειάρχη
Απορρίφθηκε προσφυγή του Α.Σ. Βόλου κατά απόφασης του περιφερειάρχη

Απορρίφθηκε προσφυγή του Α.Σ. Βόλου κατά απόφασης του περιφερειάρχη

Από την Αποκεντρωμένη γι επιβολή προστίμου στην ΕΒΟΛ
Ως βάσιμη κατά το  Νόμο απορρίφθηκε  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, η προσφυγή που είχε κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός κατά της αριθμ. οικ.1131/23-2-2017 απόφασης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 στην Ένωση Αγροτικών «ΕΒΟΛ» -Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος, για της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας σχετικά με τη διάθεση υγρών αποβλήτων στο δίκτυο ομβρίων της Α΄ ΒΙΠΕ προκαλώντας του περιβάλλοντος, καθώς και στη λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων σε ισχύ.
Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε σήμερα στη “”.
Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι ο έλεγχος της προσβαλλόμενης διοικητικής πράξης περιορίζεται σε έλεγχο νομιμότητας κατά το χρόνο έκδοσή της και δεν υπεισέρχεται σε έλεγχο ουσίας.
Σύμφωνα με το αιτιολογικό τονίζεται ότι από τα στοιχεία του φακέλου και συγκεκριμένα την από 27-5-2015 εισήγηση επιβολής διοικητικών κυρώσεων και την από 11-5-2015 έκθεση κοινής αυτοψίας των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Υγείας , διαπιστώθηκε μακροσκοπικά και στα δύο σημεία του δικτύου ομβρίων της Α΄ ΒΙ.ΠΕ. από τα οποία ελήφθη δείγμα η διάθεση υγρών  αποβλήτων γαλακτώδους εμφάνισης, πράγμα που οδήγησε τις συναρμόδιες υπηρεσίας να ζητήσουν από Διαπιστευμένο Εργαστήριο Χημικών και Μικροβιολογικών Αναλύσεων , συγκεκριμένες παραμέτρους ανίχνευσης υγρών αποβλήτων γαλακτοβιομηχανίας στα εν λόγω δείγματα. Τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων, στα οποία πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός λακτόζης και ανιχνεύθηκε πρωτεϊνη αγελαδινού γάλακτος, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για υγρά απόβλητα γαλακτοβιομηχανίας, τα οποία διοχετεύθηκαν στο δίκτυο ομβρίων της Α΄ ΒΙ.ΠΕ.
Η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία στερείται απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία υφιστάμενων μονάδων που εκσυγχρονίζονται – επεκτείνονται και προηγείται της άδειας λειτουργίας για τον εκσυγχρονισμό –επέκταση της μονάδας.
Επίσης, με το υπ' αριθμ. 9187/12-5-2017 έγγραφο, το οποίο παραλήφθηκε νόμιμα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου (ΕΒΟΛ), ζητήθηκαν οι απόψεις σχετικά με τα διαπιστωθέντα και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κατέθεσε με το αριθμ. πρωτ. 449/19-5-2017 έγγραφο τις απόψεις της.
Τέλος επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση της περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κρίνεται νόμιμη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει την από 15-3-2017 προσφυγή του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΛΟΥ» κατά της αριθμ. οικ.1131/23-2-2017 απόφασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ως αβάσιμη κατά το νόμο. Κατά της απόφασης δίνεται το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια εντός της προβλεπόμενης από τις κείμενες διατάξεις ς.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση