Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων
Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

 

Η Υποδιεύθυνση  Κτηνς των Περιφερεικών Ενοτήτων Μγνησίας & Σποράδων  ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους ότι  αρχίζει η περίοδος υποχρεωτικής ς του ζωικού τους κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 οεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 15η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσης των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.

Αντίστοιχα οι χοιροτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από  1  έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσής  τους πλήρως ενημερωμένα.

Υποχρέωση υποβολής ς έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, ακόμη και για τις εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.

         Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να διενεργηθεί και τη φετινή χρονιά (2019)  με τη χρήση ς υπηρεσίας, που ενεργοποιείται από 1η οεμβρίου για τις απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και από 1η Δεκεμβρίου για τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://e-services.minagric.gr.

Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ς υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση του κατόχου για την γραπτή ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του, υφίσταται ανεξάρτητα της ψηφιακής υποβολής της απογραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην Υποδιεύθυνση Κτηνς και στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση