Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων
Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

 

Η Υποδιεύθυνση  Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων  ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους ότι  αρχίζει η υποχρεωτικής απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 Νοεμβρίου έως 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 15η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσης των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.

Αντίστοιχα οι χοιροτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από  1  έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσής  τους πλήρως ενημερωμένα.

Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, ακόμη και για τις εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.

         Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να διενεργηθεί και τη φετινή χρονιά (2019)  με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας, που ενεργοποιείται από 1η Νοεμβρίου για τις απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και από 1η Δεκεμβρίου για τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η εγγραφή και η του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://e-services.minagric.gr.

Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση του κατόχου για την γραπτή ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του, υφίσταται ανεξάρτητα της ψηφιακής υποβολής της απογραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής και στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση