Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων
Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

 

Η Υποδιεύθυνση  Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων  ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους ότι  αρχίζει η υποχρεωτικής απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 Νοεμβρίου έως 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 15η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσης των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.

Αντίστοιχα οι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από  1  έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, για να υποβάλλουν τα Μητρώα Εκμετάλλευσής  τους πλήρως ενημερωμένα.

Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, ακόμη και για τις εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.

         Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να διενεργηθεί και τη φετινή χρονιά (2019)  με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας, που ενεργοποιείται από 1η Νοεμβρίου για τις απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και από 1η Δεκεμβρίου για τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://e-services.minagric.gr.

Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση του κατόχου για την γραπτή του μητρώου της εκμετάλλευσής του, υφίσταται ανεξάρτητα της ψηφιακής υποβολής της απογραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην και στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση