Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων
Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Η των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους και τους χοιροτρόφους ότι αρχίζει η περίοδος υποχρεωτικής απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2020 .

Αντίστοιχα οι χοιροτρόφοι θα πρέπει να απογράψουν το ζωικό κεφάλαιό τους από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, ακόμη και για τις εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.
Λόγω της πανδημίας COVID-19, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου προτιμάται να διενεργηθεί με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας, που ενεργοποιείται από 1η Νοεμβρίου για τις απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και από 1η Δεκεμβρίου για τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://e-services.minagric.gr.

Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Επισημαίνεται ότι, η υποχρέωση του κατόχου για την γραπτή ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του, υφίσταται ανεξάρτητα της ψηφιακής υποβολής της απογραφής.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αποδεδειγμένης αδυναμίας χρήσης της ψηφιακής υπηρεσίας, οι υπόχρεοι κτηνοτρόφοι, προκειμένου να εξυπηρετούνται έγκαιρα, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την και τα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία, ούτως ώστε να προσέρχονται στην Υπηρεσία για την απογραφή, μόνο κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση