Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα
Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα

Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την οζώδη δερματίτιδα

Με αφορμή το γεγονός ότι στις 29/8/2016 επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Ιολογικών και Ρικετσιακών νοσημάτων του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, δύο εστίες θετικές στην Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών στην , εφιστάται η προσοχή των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας ς και Σποράδων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να συνεχίζουν τους εμβολιασμούς και να εφαρμόζουν όλα τα βιοασφάλειας (ψεκασμοί με εντομοαπωθητικά των ζώων, των εγκαταστάσεων, δημιουργία απολυμαντικών τάφρων, μυοκτονίες και αποξήρανση λιμναζόντων υδάτων γύρω από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις).

Ήδη στην , απαγορεύονται: η έξοδος και η είσοδος βοοειδών από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για οποιοδήποτε λόγο (σφαγή, εκτροφή, πάχυνση, αναπαρ). οι αγοραπωλησίες των παραπάνω ζώων για εκτροφή, πάχυνση και αναπαρ, σε όλη την επικράτειά της καθώς και η έξοδος από την Περιφερειακή Ενότητα μη εδωδίμων προϊόντων των βοοειδών, καθώς και ειδών χορτονομής. Έχουν επίσης αποφασιστεί μέτρα που αφορούν α) την ζώνη προστασίας που επεκτείνεται σε 3 χλμ. και β) τη ζώνη ς που επεκτείνεται σε ακτίνα 25 χλμ.

Ως προς την Π.Ε. ς και στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης που παρέχουμε απ' την πρώτη στιγμή προς τους κτηνοτρόφους, επισημαίνουμε την ανάγκη ολοκλήρωσης των εμβολιασμών όλων των εκτροφών και την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των βοοειδών από την οζώδη .

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται όσοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν παραγγείλει τα απαραίτητα εμβόλια για τα βοοειδή τους, να προβούν άμεσα στην παραγγελία ερχόμενοι σε συνεννόηση με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της ΔΑΟΚ Μαγνησίας, ενώ όσοι τα έχουν παραγγείλει να τα παραλάβουν άμεσα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση