Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα
Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα

Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα

Ν κταψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα που αποτελούν «ταφόπλακα» για την ελληνική γεωργία, καλούν τους βουλευτές του Νομού εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων του Πηλίου. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά τους.

Αυτό επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών που σήμερα συμμετείχαν σε σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων στα Λεχώνια.

Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των: Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου, Αγροτικού Συνεταιρισμού Δράκειας, Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών, Αγροτικού Συνεταιρισμού ς, Αγροτικού Συνεταιρισμού Κατηχωρίου, Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας, Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων καθώς επίσης και παραγωγοί, μετά από συζήτηση έγιναν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

  • Η αγροτική παραγωγή φθίνει, οι εισαγωγές προϊόντων διογκώνονται η χώρα δεν έχει αυτάρκεια και εξαρτάτε από πλήθος εισαγωγών τροφίμων.
  • Ο αγροτικός πληθυσμός μειώνεται και τείνει προς εξαφάνιση. Οι δεν αναπληρώνουν αυτούς που ηλικιακά αποχωρούν και εγκλωβίζονται με τα νέα φορολογικά μέτρα σε οικονομική καταστροφή.

-ύρω από την Αγροτική Παραγωγή εξαρτώνται πολλά επαγγέλματα και συνδέονται με πλήθος θέσεων εργασίας που οδηγούνται σε μαρασμό.
Ενόψει κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητάμε δίκαια και φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση.

Ζητάμε ισονομία!

  • Να γίνεται φορολόγηση κλιμακωτά ότι ισχύει για τους μισθωτούς, δεν είμαστε επιχειρηματίες. Να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς των μικροκαλλιεργητών.
  • Οι Αγροτικές Επιδοτήσεις να μείνουν αφορολόγητες με όριο τα 12.000€

  • Ασφαλιστικό: Όχι στη συγχώνευση του με άλλα ταμεία, διατήρηση ασφαλιστικών εισφορών στο υπάρχων καθεστώς.

  • Προστασία του εθνικού προϊόντος της ελιάς ώστε τυποποιημένη να πωλείται με 13% ΦΠΑ

  • Τα τυποποιημένα στο 13% ΦΠΑ εφόδια κτηνοτρόφων και ζωοτροφές στο 13% ΦΠΑ, εφόδια φυτοπροστασίας, λιπάσματα και αγροτικά εφόδια στο 13% ΦΠΑ

  • Τέλος καλούμε τους βουλευτές του νομού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα που αποτελούν ταφόπλακα για την ελληνική γεωργία. Σε διαφορετική περίπτωση, είστε ανεπιθύμητοι στα χωριά μας .

    Το έγγραφο απευθύνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού και στην Αεριφέρεια Μαγνησίας.

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση