Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα
Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα

Ανεπιθύμητοι στο Πήλιο βουλευτές που θα ψηφίσουν αντιαγροτικά μέτρα

Να καταψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα που αποτελούν «ταφόπλακα» για την ελληνική γεωργία, καλούν τους του Νομού Μαγνησίας εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων του Πηλίου. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά τους.

Αυτό επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών που σήμερα συμμετείχαν σε σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων στα Λεχώνια.

Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των: Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου, Αγροτικού Συνεταιρισμού Δράκειας, Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών, Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγριάς, Αγροτικού Συνεταιρισμού Κατηχωρίου, Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας, Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων καθώς επίσης και , μετά από συζήτηση έγιναν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

 • Η αγροτική παραγωγή φθίνει, οι εισαγωγές προϊόντων διογκώνονται η χώρα δεν έχει αυτάρκεια και εξαρτάτε από πλήθος εισαγωγών τροφίμων.
 • Ο αγροτικός πληθυσμός μειώνεται και τείνει προς εξαφάνιση. Οι νέοι αγρότες δεν αναπληρώνουν αυτούς που ηλικιακά αποχωρούν και εγκλωβίζονται με τα νέα φορολογικά μέτρα σε οικονομική καταστροφή.

-Γύρω από την Αγροτική Παραγωγή εξαρτώνται πολλά επαγγέλματα και συνδέονται με πλήθος θέσεων εργασίας που οδηγούνται σε μαρασμό.
Ενόψει κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητάμε δίκαια και βιώσιμη φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση.

Ζητάμε ισονομία!

 • Να γίνεται φορολόγηση κλιμακωτά ότι ισχύει για τους μισθωτούς, δεν είμαστε . Να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς των μικροκαλλιεργητών.
 • Οι Αγροτικές Επιδοτήσεις να μείνουν αφορολόγητες με όριο τα 12.000€

 • Ασφαλιστικό: Όχι στη του ΟΓΑ με άλλα ταμεία, διατήρηση ασφαλιστικών εισφορών στο υπάρχων καθεστώς.

 • του εθνικού προϊόντος της ελιάς ώστε τυποποιημένη να πωλείται με 13% ΦΠΑ

 • Τα τυποποιημένα φρούτα στο 13% ΦΠΑ εφόδια κτηνοτρόφων και ζωοτροφές στο 13% ΦΠΑ, εφόδια φυτοπροστασίας, λιπάσματα και αγροτικά εφόδια στο 13% ΦΠΑ

 • Τέλος καλούμε τους του νομού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν τα νέα φορολογικά μέτρα που αποτελούν ταφόπλακα για την ελληνική γεωργία. Σε διαφορετική περίπτωση, είστε ανεπιθύμητοι στα χωριά μας .

  Το έγγραφο απευθύνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού και στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας.

  PagasitikosNews logo

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  "Αλιεύοντας" την είδηση