Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ανακοίνωση για ταξινόμηση νέων ποικιλιών αμπέλου
Ανακοίνωση για ταξινόμηση νέων ποικιλιών αμπέλου

Ανακοίνωση για ταξινόμηση νέων ποικιλιών αμπέλου

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ανακοινώνονται τα εξής:

α) Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ταξινομούνται στο Αμπελουργικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας, ως επιτρεπόμενες, δύο νέες οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και συγκεκριμένα η ποικιλία ¨Μοσχάτο Αλεξανδρείας Β¨ και η ποικιλία ¨Μοσχάτο άσπρο Β¨, οι οποίες αποτελούσαν αίτημα των αμπελουργών των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

β) Επίσης με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετατρέπονται τα ¨Δικαιώματα φύτευσης αμπέλου¨ σε ¨Άδειες φύτευσης¨ σύμφωνα με τις διατάξεις του καν. (ΕΚ) 1308/2013. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν στα χέρια τους δικαιώματα φύτευσης ή αναφύτευσης που δεν έχει λήξει η ισχύς τους, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τη μετατροπή τους σε φύτευσης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 15-09-2015 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12- 2020.

Τέλος σύμφωνα με τον καν. (ΕΚ) 1308/2013 (αρθ. 66 παρ.1 & 3) οι Δικαιώματος φύτευσης μεταξύ των εκμεταλλεύσεων ισχύουν μέχρι τις 31-12-2015 και από 01-01- καταργούνται.

Δικαίωμα φύτευσης θα μεταβιβάζεται μόνο μαζί με την μεταβίβαση-πώληση αμπελοτεμαχίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση