Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για την αποζημίωση ελαιoπαραγωγών  του Πτελεού Μαγνησίας 
Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για την αποζημίωση ελαιoπαραγωγών  του Πτελεού Μαγνησίας 

Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για την αποζημίωση ελαιoπαραγωγών  του Πτελεού Μαγνησίας 

Η ΣΥ.ΡΙΖ. Μαγνησίας Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την από 25/11/2019 επιστολή της Τ.Κ. Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, με θέμα την των παραγωγών ελιάς στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας με βάση τον κανονισμό 316/2019 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνει στην της η κ. Παπανάτσιου, σύμφωνα με την επιστολή της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, η καταστροφή του ελαιόκαρπου κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο στο Πτελεό Μαγνησίας λόγω του δάκου και του μύκητα γλοιοσπόριου είναι μαζική.

Στην αναφορά της η Κ. Παπανάτσιου τονίζει ότι ο είναι μια ορεινή – ημιορεινή περιοχή όπου κυριαρχεί η μονοκαλλιέργεια της ελιάς, και οι της περιοχής για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ έχουν αναλωθεί σε σημαντικά καλλιεργητικά έξοδα, δεν έχουν συλλέξει ικανοποιητική ποσότητα ελαιόκαρπου.

Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, που οφείλεται στο ότι η παραγωγή τους έχει υποστεί ζημιά από τις δυο προαναφερθείσες ασθένειες με συνέπεια την σημαντική μείωση της παραγωγής και την υποβάθμιση του συλλεγόμενου προϊόντος σε συνδυασμό με την μειωμένη τιμή του ελαιόλαδου .

Για τους λόγους αυτούς, η κ. Παπανάτσιου, προωθεί προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, για την ενεργοποίηση των διατάξεων του Κανονισμού 316/2019 με τίτλο: «Κανονισμός ()2019/316 της Επιτροπής της 21ης Φεβρουαρίου 2019, για την τροποποίηση του κανονισμού () αριθμ. 1408/2013 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ( minimis) στον γεωργικό τομέα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση στους φορείς του Δημοσίου #δημόσιο - https://t.co/GetichLzhV -

  • Στέφανος #Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς #Τσιτσιπάς - https://t.co/VvZkmly5i0 -

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

"Αλιεύοντας" την είδηση