Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ  Αικατερίνη Παπανάτσιου την επιστολή Δήμου Νοτίου με θέμα : « στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων (παγετός) του διαστήματος Φεβρουαρίου- αρχών Απριλίου και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Η βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Ν. Πηλίου υπάρχει έντονος προβληματισμός στους παραγωγούς της περιοχής του για την εξέλιξη της φετινής αγροτικής παραγωγής η οποία αναμένεται μικρότερη των προσδοκιών σε πολλά σημαντικά προϊόντα της περιοχής όπως οι ελιές και τα οπωροφόρα.

Στην επιστολή του Δήμου Νοτίου Πηλίου γίνεται αναλυτική αναφορά στις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στις καλλιέργειες ελιάς και οπωροφόρων στο Δήμο και ζητείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ληφθούν μέτρα οικονομικής στήριξης παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες τους και απώλεια παραγωγής.

Η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εισακουστούν τα αιτήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την οικονομική στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου που επί σειρά ετών έχουν υποστεί ζημιές και μείωση της παραγωγής τους λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/cao28Po9U1 -

  • Κραυγή διαμαρτυρίας αθλητικών συλλόγων για τις απαράδεκτες συνθήκες στο κολυμβητήριο Βόλου - https://t.co/32zCnybS6Z… -

"Αλιεύοντας" την είδηση