Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών
Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών

Ανφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κι Τροφίμων κατέθεσε ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος πης, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών.

Ειδικότερα, ο προώθησε σχετικό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού, στο οποίο επισημαίνεται η προβληματική διάθεση στην αγορά,  της παρς των αμπελοπαραγωγών , οι οποίοι ζητούν τη λήψη ευεργετικών μέτρων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις που τους προκάλεσε η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού.

Οι αμπελοκαλλιεργητές εκφράζουν την αγωνία τους, για τη συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας και προσδοκούν στην οικονομική στήριξή τους από την πολιτεία, λόγω της προβληματικής διάθεσης της παρς τους, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Λιούπης με την του ζητεί από τον υπουργό να εξετάσει το ζήτημα της ενίσχυσης των αμπελοπαραγωγών, καθώς και στον νομό Μαγνησίας η συγκεκριμένη δυναμική καλλιέργεια και οι αμπελοκαλλιεργητές βιώνουν μια πρωτοφανή μείωση των εσόδων τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της αδυναμίας φυσιος εμπορίας των προϊόντων τους. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση