Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αμπελουργικό μητρώο, Ελαιοκομικό μητρώο
Αμπελουργικό μητρώο, Ελαιοκομικό μητρώο

Αμπελουργικό μητρώο, Ελαιοκομικό μητρώο

Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης & Κανονισμός Κρατικών Ενισχύσεων

Εν όψει της έναρξης της υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές και , ότι σύμφωνα με με αρ. 619/146296/29-12-2016 ( 4562Β/30-12-2016) Κ.Υ.Α., στα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την Αίτηση Χορήγησης Ενίσχυσης για επανόρθωση ζημιών στη γεωργική παραγωγή ή στα μέσα παραγωγής (Αποζημιώσεις ) περιλαμβάνονται μία σειρά από δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα:

• Για ελαιώνες, απόκομμα του μητρώου, όπου θα αναγράφεται ο κωδικός (από το χαρτογραφικό υπόβαθρο) των δηλωμένων στο ελαιοκομικό μητρώο αγροτεμαχίων.

• Για αμπελώνες, οι παραγωγοί σταφυλιών θα προσκομίζουν Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας (Αμπελουργικό ), όπου θα αναγράφεται ο κωδικός από το χαρτογραφικό υπόβαθρο και όπου χρειάζεται βεβαίωση της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ότι υποβάλλουν ή/και Παραγωγής του έτους ζημιάς.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) ή της Δήλωσης Ελαιοκαλλιέργειας (ελαιοκομικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Συνεπώς τα αλφαριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) ή της Δήλωσης Ελαιοκαλλιέργειας (ελαιοκομικό μητρώο).

Επειδή πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης των δηλωμένων στοιχείων των δύο βάσεων (Αμπελουργικού ή Ελαιοκομικού υ και ΟΣΔΕ), θα πρέπει κατά την ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου ή του Ελαιοκομικού Μητρώου, αλλά και αντίστροφα, κατά την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), να επιβεβαιώνονται τα καταγεγραμμένα στοιχεία των δύο βάσεων από τον παραγωγό (υπόχρεο της ορθής δήλωσης των στοιχείων των αμπελοτεμαχίων και της καλλιεργητικής τους κατάστασης).

Όσον αφορά στα αμπελοτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο της ς και μετατροπής αμπελώνων, σύμφωνα με το άρθρο 13 της με αρ. 1849/57000/19-4-2018 ( 1505B/2-5-2018) Υπουργικής Απόφασης, πρέπει στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης να δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση