Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Πρόγραμμα ένταξης και επιδότησης αμπελουργών
Πρόγραμμα ένταξης  και  επιδότησης αμπελουργών

Πρόγραμμα ένταξης και επιδότησης αμπελουργών

Σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ¨Aναδιάρθρωσης και Mετατροπής αμπελώνων¨ όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τον Καν (ΕE) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-» που έχει κατατεθεί στην Κοινότητα καθώς και την εθνική (αριθμ. 3714/110476/04-09-2014 Υ.), τα κονδύλια που προβλέπονται για την αμπελοοινική περίοδο - ανέρχονται σε 10.000.000 Ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τα αιτήματα των ενδιαφερομένων αναμένεται να ικανοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στη σειρά προτεραιότητας.

Καλούνται όλοι οι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ¨Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων¨ να ενημερωθούν εκτενέστερα και να καταθέσουν Αίτηση.(Προθεσμία από 1-3- έως 15-5-).

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, τα προς Αναδιάρθρωση αμπελοτεμάχια να είναι στο Αμπελουργικό , να έχει κατατεθεί σταφυλιών τα δύο τελευταία έτη, και να μην έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση τα δέκα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης αποκλείονται οι που μετείχαν στο πρόγραμμα για δύο συνεχείς περιόδους, ήτοι τα έτη 2014 και 2015.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν αμπελουργοί που κατέχουν ¨Δικαίωμα φύτευσης¨ από το Εθνικό Αποθεματικό ή ¨Δικαίωμα Αναφύτευσης¨ από εκρίζωση ή από μεταβίβαση που έχουν χορηγηθεί μέχρι τις 31-12-2015.

Αντιθέτως για τις νέες ¨Άδειες φύτευσης¨ που θα χορηγηθούν από την 1η Αυγούστου 2016 και μετά, θα ενισχύεται μόνο η δράση της ¨βελτίωσης τεχνικών διαχείρισης¨ (Υποστήλωση).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις, οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση