Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Άμεση εξόφληση των πληγέντων αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα του 2019
Άμεση εξόφληση των πληγέντων αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα του 2019

Άμεση εξόφληση των πληγέντων αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα του 2019

Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της ς, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε την Τετάρτη 15-7-2020 με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, η Μαγνησίας και Σποράδων  .

Η ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση τον περασμένο μήνα, αλλά και την καταβολή του υιπου ποσού της περσινής ς.

Όπως δεσμεύτηκε ο γενικός γραμματέας θα καταβληθεί άμεσα και το υιπο 35% της ς για τις ζημιές που σημειώθηκαν την περσινή χρονιά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο μετείχε και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νίκος Λιάνος.

Στη συνάντηση η κ. Κολυνδρίνη έθεσε υπόψη  του γενικού γραμματέα μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και παραγωγούς της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας.

Αρχικά έθεσε θέματα που αφορούν στους ελαιοπαραγωγούς, όπως την προστασία της παραγωγής τους από την επίδραση των καιρικών φαινομένων και την ενίσχυση της παραγωγής με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως είναι γνωστό η κ. Κολυνδρίνη είναι μέλος Επιτροπής που έχει ως αντικείμενο την επιστημονική τεκμηρίωση της συσχέτισης των ζημιών στην ελαιο και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν σε κρίσιμες για την παραγωγή ελαιολάδου χρονικές περιόδους.

Η κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε και στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι αγρότες της Μαγνησίας και των νησιών, ζητώντας μεταξύ άλλων την υποκατάσταση σε ποιότητα και τιμή φυτοφαρμάκων τα οποία έχουν καταργηθεί, τονίζοντας ότι τα οικονομικά έξοδα των αγροτών και παραγωγών είναι δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες, με το τους να φαντάζει δυσοίωνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με την κ. Κολυνδρίνη να θέτει επί τάπητος όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν στους αγρότες της Μαγνησίας, ζητώντας λύσεις σε καίρια θέματα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση