Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Άμεση αποζημίωση παραγωγών που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση
Άμεση αποζημίωση παραγωγών που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση

Άμεση αποζημίωση παραγωγών που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση

Ζητά η αεριφερειάρχης ΠΕΜΣ από τον αρμόδιο υπουργό

Tην άμεση αποζημίωση παραγωγών που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση ζητά η αεριφερειάρχης ΠΕΜΣ Δωροθέα με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή η κ. αναφέρει: “κ. Υπουργέ, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο  εικοσιτετράωρο, με σφοδρή χαλαζόπτωση, θυελλώδεις ανέμους στη και σε άλλες περιοχές του Πηλίου, έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή μήλων. Οι πληγέντες παραγωγοί απειλούνται με ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, καθώς κινδυνεύουν να πάρουν έως και μηδενική παραγωγή από τις εκμεταλλεύσεις τους.

Παράλληλα, η επιπρόσθετη, φετινή καταστροφή των παραγωγών σε συνδυασμό και με το δυσοίωνο οικονομικό της χς μας όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν οδηγηθεί πολλοί αγρότες και παραγωγοί, καθιστά πια το τους αβέβαιο και την οικονομική και παραγωγική τους επιβίωση ιδιαίτερα αμφίβολη.

Η άμεση και ταχύτατη αποζημίωση τους από την Πολιτεία θα σημάνει για όλους τους πληγέντες παραγωγούς το εφαλτήριο για συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας και όχι την εγκατάλειψη της, που θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και την πολιτική σας ευσυνειδησία, σε ανάλογα θέματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής της χς μας, ζητούμε να τηρηθούν άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε άμεση αναγγελία ζημιάς και εκτίμηση για τους πληγέντες παραγωγούς μήλων της ς.”

Τη Ζαγορά επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ η αντιπεριφερειάρχης μετά την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση