Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αυτοψία στις πληγείσες σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Δεσπόπουλο και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Παναγιώτη Καλφούντζο.

Μαζί με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο, ο κ. Δεσπόπουλος είδε από κοντά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και αραχίδας καθώς ειδικά στο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συγκομιδής, στις παρακάρλιες περιοχές εκτιμάται πως το 60% των καλλιεργειών δεν κατέστη δυνατό να συγκομισθούν.

Ήδη μάλιστα, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν υποβληθεί στον ΕΛΓΑ περίπου 1.000 δηλώσεις ζημίας από βαμβακοπαραγωγούς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της αυτοψίας, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε τα εξής: “Δυστυχώς σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη καταστροφικής σειράς βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών βαμβακιού και αραχίδας.
Με εντολή του ίδιου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, είμαστε σε άμεση επαφή με τους ίδιους τους αγρότες, τους κατά τόπους δήμους αλλά κυρίως τον ΕΛΓΑ και δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου χρειαστεί.
Αυτό που πρέπει τώρα είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες για να μην βρεθούν μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση