Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις βροχοπτώσεις ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Δεσπόπουλο και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Παναγιώτη Καλφούντζο.

Μαζί με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο, ο κ. Δεσπόπουλος είδε από κοντά τις μεγάλες που υπέστησαν καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και αραχίδας καθώς ειδικά στο βαμβάκι που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συγκομιδής, στις παρακάρλιες περιοχές εκτιμάται πως το 60% των καλλιεργειών δεν κατέστη δυνατό να συγκομισθούν.

Ήδη μάλιστα, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν υποβληθεί στον περίπου 1.000 δηλώσεις ζημίας από βαμβακοπαραγωγούς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της αυτοψίας, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε τα εξής: “Δυστυχώς σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο, γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη καταστροφικής σειράς βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών βαμβακιού και αραχίδας.
Με εντολή του ίδιου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, είμαστε σε άμεση επαφή με τους ίδιους τους αγρότες, τους κατά τόπους δήμους αλλά κυρίως τον ΕΛΓΑ και δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου χρειαστεί.
Αυτό που πρέπει τώρα είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις ώστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να καταβληθούν οι που δικαιούνται οι αγρότες για να μην βρεθούν μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση