Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ακόμα περισσότεροι Θεσσαλοί αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης
Ακόμα περισσότεροι Θεσσαλοί αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης

Ακόμα περισσότεροι Θεσσαλοί αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης

Υπερδιπλασιάστηκε στα 65 εκατομμύρια ευρώ ο του Προγράμματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. : «Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή και διεκδικούμε περισσοτέρους πόρους»

Υπερδιπλασιάζεται και ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ ο για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται, όπως δήλωσε ο Κώστας «για μια θετική εξέλιξη που επιτρέπει σε ακόμη περισσότερους Θεσσαλούς που έχουν υποβάλει αίτημα, να αποκτήσουν δυνατότητα χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει την των Σχεδίων Βελτίωσης των αγροτών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιμένουν με αγωνία οι , ένα πρόγραμμα ουσίας για τη Θεσσαλία.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 30.883.000 ευρώ και μετά την αξιοποίηση της δυνατότητας υπερδέσμευσης, αυξήθηκε στα 65.073.554 ευρώ. Συνεπώς» επεσήμανε ο «έχουμε τη δυνατότητα ένταξης πολλών Σχεδίων Βελτίωσης και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και ακόμη περισσοτέρους πόρους. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να πάμε σε μια αυτοματοποιημένη λειτουργία του όλου Προγράμματος που έχει σημαντικά οφέλη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους αγρότες, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για τη στενή συνεργασία, τη συνέπεια και την ανταπόκριση στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας, που οδηγεί σε χειροπιαστά, μετρήσιμα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που προκηρύχθηκαν Σχέδια Βελτίωσης ήταν το 2011.

Η δυνατότητα υπερδέσμευσης η οποία παρέχεται, συντελεί ουσιαστικά στην άμεση ολοκλήρωση από τις Περιφέρειες της ς και της ένταξης επενδύσεων στο Μέτρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση