Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους
ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

            Ότν ο Αγροτικής Ανάπτυξης κι Τροφίμων , ορμώμενος από τα Τσεκουράτα Κεφαλληνίας (εξ' ου και η γνωστή φωτό από πανηγύρι του χωριού του), ψωνίζει από κατάστημα, προφανώς στέκεται μπροστά στην ζύγιση των φρούτων, , αλλαντικών, τυροκομικών κ.λπ., για διαφάνεια στο ζύγισμα και φυσικά χωρίς τα για τον κορωναϊό να έχουν επηρεάσει την απαίτηση του κάθε πελάτη να είναι μπροστά στο ζύγισμα.

            Ο κ. Βορίδης όμως απαγορεύει σε κτηνοτρόφους αυτό ακριβώς το προφανές. Τσεκούρωσε την παρουσία τους κατά το ζύγισμα των ζώων τους στα με εγκύκλιο από τις 16 Μαρτίου 2020.

Ο κτηνοτρόφος ΔΕ επιτρέπεται να βλέπει το ζύγισμα και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει … τι γίνεται στο ζύγισμα.

Γιατί δεν επέτρεψε να είναι παρών ο υπάλληλος του σφαγείου μαζί με τον κτηνοτρόφο και μετά με τον κρεατέμπορα; Έτσι και ο έμπορος και ο κτηνοτρόφος θα επιβεβαιώνουν το ζύγισμα και δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το βάρος του ζώου που πουλάει ο κτηνοτρόφος και αγοράζει ο έμπορος.

Την ώρα που ο καταναλωτής αγοράζει ένα κιλό αρνί, αυτό θα πρέπει να ζυγιστεί μπροστά στον πελάτη, πώς είναι δυνατόν ο κτηνοτρόφος που θα πάει τους κόπους ενός χρόνου στο σφαγείο (πολλές φορές αρκετούς τό) να απαγορεύεται να είναι παρών ακόμη και στο ζύγισμα; Ποιοι ενοχλούνται από την διαφάνεια;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση