Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους
ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

            Όταν ο και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ορμώμενος από τα Τσεκουράτα Κεφαλληνίας (εξ’ ου και η γνωστή φωτό από πανηγύρι του χωριού του), ψωνίζει από κατάστημα, προφανώς στέκεται μπροστά στην ζύγιση των φρούτων, λαχανικών, αλλαντικών, τυροκομικών κ.λπ., για διαφάνεια στο ζύγισμα και φυσικά χωρίς τα μέτρα για τον κορωναϊό να έχουν επηρεάσει την απαίτηση του κάθε πελάτη να είναι μπροστά στο ζύγισμα.

            Ο κ. Βορίδης όμως απαγορεύει σε κτηνοτρόφους αυτό ακριβώς το προφανές. Τσεκούρωσε την παρουσία τους κατά το ζύγισμα των ζώων τους στα με εγκύκλιο από τις 16 Μαρτίου 2020.

Ο κτηνοτρόφος ΔΕΝ επιτρέπεται να βλέπει το ζύγισμα και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει … τι γίνεται στο ζύγισμα.

Γιατί δεν επέτρεψε να είναι παρών ο του σφαγείου μαζί με τον κτηνοτρόφο και μετά με τον κρεατέμπορα; Έτσι και ο έμπορος και ο κτηνοτρόφος θα επιβεβαιώνουν το ζύγισμα και δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το βάρος του ζώου που πουλάει ο κτηνοτρόφος και αγοράζει ο έμπορος.

Την που ο καταναλωτής αγοράζει ένα κιλό αρνί, αυτό θα πρέπει να ζυγιστεί μπροστά στον πελάτη, πώς είναι δυνατόν ο κτηνοτρόφος που θα πάει τους κόπους ενός χρόνου στο σφαγείο (πολλές φορές αρκετούς τόνους) να απαγορεύεται να είναι παρών ακόμη και στο ζύγισμα; Ποιοι ενοχλούνται από την διαφάνεια;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση