Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους
ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

ΑΚΚΕΛ: Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

            Όταν ο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , ορμώμενος από τα Τσεκουράτα Κεφαλληνίας (εξ' ου και η γνωστή φωτό από του χωριού του), ψωνίζει από κατάστημα, προφανώς στέκεται μπροστά στην ζύγιση των φρούτων, λαχανικών, αλλαντικών, τυροκομικών κ.λπ., για στο ζύγισμα και φυσικά χωρίς τα μέτρα για τον κορωναϊό να έχουν επηρεάσει την απαίτηση του κάθε πελάτη να είναι μπροστά στο ζύγισμα.

            Ο κ. Βορίδης όμως απαγορεύει σε κτηνοτρόφους αυτό ακριβώς το προφανές. Τσεκούρωσε την παρουσία τους κατά το ζύγισμα των ζώων τους στα σφαγεία με εγκύκλιο από τις 16 Μαρτίου 2020.

Ο κτηνοτρόφος ΔΕΝ επιτρέπεται να βλέπει το ζύγισμα και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει … τι γίνεται στο ζύγισμα.

Γιατί δεν επέτρεψε να είναι παρών ο του σφαγείου μαζί με τον κτηνοτρόφο και μετά με τον κρεατέμπορα; Έτσι και ο έμπορος και ο κτηνοτρόφος θα επιβεβαιώνουν το ζύγισμα και δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το βάρος του ζώου που πουλάει ο κτηνοτρόφος και ζει ο έμπορος.

Την που ο καταναλωτής ζει ένα κιλό αρνί, αυτό θα πρέπει να ζυγιστεί μπροστά στον πελάτη, πώς είναι δυνατόν ο κτηνοτρόφος που θα πάει τους κόπους ενός χρόνου στο σφαγείο (πολλές φορές αρκετούς τό) να απαγορεύεται να είναι παρών ακόμη και στο ζύγισμα; Ποιοι ενοχλούνται από την ;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση