Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μαγνησίας για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης
Το   αγροτικό τμήμα της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μαγνησίας για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης

Το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μαγνησίας για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης

 

 

Για μια ακόμα φορά, μια κατηγορία συμπολιτών πέφτει της ακραίας παραπληροφόρησης που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, διακινώντας τερατώδη ψέματα για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχος και τα ήταν οι της ευρύτερης περιοχής της ς με την κατασκευή της απολύτως αναληθούς φήμης , ότι η κυβέρνηση τους εξαιρεί από τη Δράση 10.01.04  της μείωσης της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα («νιτρορύπανση»).

Στη προδημοσίευση της εν λόγω δράσης, γνωστή σε όλους ως «πρόγραμμα της νιτρορύπανσης»,  η περιοχή της ευρύτερης πεδιάδας που προέρχεται από τη συνένωση των πεδιάδων της ς, του Πλατάνου,  της Δρυμώνας και της Αγ.Τριάδας,  περιλαμβάνεται, ως επιλέξιμη, εξ αρχής.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας κάνοντας μια καλύτερη ανάγνωση του κειμένου (πέραν της επιφανειακής).  Στην παράγραφο Β.  της προδημοσίευσης που αφορά στις περιοχές παρέμβασης, αναφέρονται οι σχετικές με το θέμα  Υπουργικές Αποφάσεις και ανάμεσά τους είναι και η  ΚΥΑ   147070/2014 (ΦΕΚ Β'3224). Με την εν λόγω ΚΥΑ προστίθενται στις ήδη προ-υπάρχουσες  ευαίσθητες σε νιτρορύπανση ζώνες,  άλλες  12 περιοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και ανάμεσά τους και η ευρύτερη πεδιάδα που οριοθετείται από τα Δ.Δ. Σούρπης, Πλατάνου,  Δρυμώνα και  Αγ. Τριάδας,  όπως φαίνεται εξάλλου και από το χάρτη στο Παράρτημα Ι της εν λόγω  ΚΥΑ.

Οι πύλες του ΟΣΔΕ  χρησιμοποιώντας  τις πρόσφατες οδηγίες του ΟΠΕΕ μπορούν να πληροφορήσουν τους κατά την υποβολή του αιτήματος για την Ενιαία Ενίσχυση, για το αν τα αγροτεμάχιά τους περιλαμβάνονται στις ευαίσθητες από  νιτρικά  περιοχές που είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης.

Καλούνται οι αγρότες  να εξετάζουν πρώτα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους πριν αφεθούν να παρασυρθούν στο κλίμα απογοήτευσης και αποκλεισμού που σκόπιμα κάποιοι καλλιεργούν συστηματικά για δικά τους πολιτικά οφέλη.

Ο Αλμυρού

Μετά την αποστολή του υπ' αριθμ.5400/17-03- εγγράφου του Δήμου Αλμυρού στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εκφραστεί η αγωνία των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Πλατάνου, Σούρπης, Αγίας Τριάδας και Δρυμώνας, για το αν δύναται να ενταχθούν ή όχι στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  ως περιοχές ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, δόθηκε αφορμή να συζητηθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Βουλή.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με το υπ' αριθμ. πρωτ. Δ.Α.Ο.Κ:6966/29-03- έγγραφό της,  διαβεβαιώνει ότι μεταξύ των ευπρόσβλητων περιοχών από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης του Δήμου Αλμυρού, έχουν προσδιοριστεί και αποτυπωθεί στο Παράρτημα με αριθμ. πρωτ. 147070 από 21-11-2014 (ΦΕΚ Β' 3224) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών- Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας-Υγείας-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι εκτάσεις των Δ.Δ. Πλατάνου, Δ.Δ. Αγίας Τριάδας, Δ.Δ. Σούρπης και Δ.Δ. Δρυμώνος.

Όποτε λοιπόν υπάρξει σχετική προκήρυξη προγράμματος νιτρορύπανσης, θα μπορούν να συμμετέχουν και οι ως άνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση