Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους δακοψεκασμούς
Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους  δακοψεκασμούς

Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους δακοψεκασμούς

Την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού, προκειμένου να συζητήσουν τα του προγράμματος της δακοκτονίας.

Ο προϊστάμενος της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων κ. Λιάνος και ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποίησε τους ψεκασμούς, με συγκεντρωτικούς πίνακες και στοιχεία, γνωστοποίησαν στους ελαιοπαραγωγούς του Πτελεού, όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, σε σχέση με τους δολωματικούς ψεκασμούς, υπογραμμίζοντας δε, ότι όσοι παραγωγοί πραγματοποίησαν και οι ίδιοι ψεκασμούς είχανε φέτος μια πολύ καλή παραγωγή.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε αρχικά ότι η Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων ήταν η πρώτη πανελλαδικά που ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος στις 26 Ιουνίου και πραγματοποίησε εφτά συνολικά ψεκασμούς, αριθμός που ξεπερνά τον μέσο όρο των ψεκασμών στην Ελλάδα.

Αυτοί οι ψεκασμοί επιμερίσθηκαν ανάλογα με τις ενδείξεις των παγίδων και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Νομό Μαγνησίας. Κάλεσε μάλιστα τους ελαιοπαραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση να υποβάλλουν για την επόμενη χρονιά τις προτάσεις τους και σε με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και τον εργολάβο να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε περιοχές που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Όπως ελέχθη θα γίνει επανέλεγχος των ελαιόδενδρων που πρέπει να ψεκάζονται στην περιοχή, είτε μέσω του ελαιοκομικού μητρώου, είτε μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ και οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν να γίνονται όχι μόνο από μηχανοκίνητα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον Πτελεό και τις γύρω περιοχές.

Από την πλευρά τους οι ελαιοπαραγωγοί αναφέρθηκαν και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε συμπληρωματικούς ψεκασμούς. Ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης και τόνισαν ότι η συνεργασία τους θα είναι δεδομένη και για την επόμενη χρονιά, με σωστό προγραμματισμό και συντονισμό για την ακόμη πιο αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση