Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους δακοψεκασμούς
Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους  δακοψεκασμούς

Αδυνατούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού σε νέους δακοψεκασμούς

Την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ελαιο του Πτελεού, προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος της δακοκτονίας.

Ο προϊστάμενος της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Λιάνος και ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποίησε τους ψεκασμούς, με συγκεντρωτικούς πίνακες και στοιχεία, γνωστοποίησαν στους ελαιοπαραγωγούς του Πτελεού, όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, σε σχέση με τους δολωματικούς ψεκασμούς, υπογραμμίζοντας δε, ότι όσοι πραγματοποίησαν και οι ίδιοι ψεκασμούς είχανε φέτος μια πολύ καλή παρ.

Από την πλευρά της η αεριφερειάρχης ανέφερε αρχικά ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ήταν η πρώτη πανελλαδικά που ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος στις 26 Ιουνίου και πραγματοποίησε εφτά συνολικά ψεκασμούς, αριθμός που ξεπερνά τον μέσο όρο των ψεκασμών στην .

Αυτοί οι ψεκασμοί επιμερίσθηκαν αν με τις ενδείξεις των παγίδων και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Νομό Μαγνησίας. Κάλεσε μάλιστα τους ελαιοπαραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτή τη να υποβάλλουν για την επόμενη χρονιά τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και τον εργολάβο να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε περιοχές που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Όπως ελέχθη θα γίνει επαν των ελαιόδενδρων που πρέπει να ψεκάζονται στην περιοχή, είτε μέσω του ελαιοκομικού μητρώου, είτε μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ και οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν να γίνονται όχι μόνο από μηχανοκίνητα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον Πτελεό και τις γύρω περιοχές.

Από την πλευρά τους οι ελαιοπαραγωγοί αναφέρθηκαν και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε συμπληρωματικούς ψεκασμούς. Ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη για την πραγματοποίηση αυτής της ς και τόνισαν ότι η συνεργασία τους θα είναι δεδομένη και για την επόμενη χρονιά, με σωστό προγραμματισμό και συντονισμό για την ακόμη πιο αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση