Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών
Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών

Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών

Δεσμεύθηκε ο νέος διοικητής του   στη , με την οποία είχε εκτενή συνεργασία

Ισότιμα θα αντιμετωπισθούν οι για κάθε καλλιεργητή, σε κάθε περιοχή της χώρας, όταν πρόκειται για ομοειδείς αιτίες σε ομοειδείς καλλιέργειες. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του νέου διοικητή ,Α. Λυκουρέντζου στην , που του μετέφερε αιτήματα από τη συνάντησή της με τους ελαιοπαραγωγούς των Άνω Λεχωνίων και από την ενημέρωση που είχε από τους παραγωγούς του Πηλίου.

Στη συνάντηση, σήμερα το απόγευμα, 10 Δεκεμβρίου 2019, τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις οι οποίες είχαν προκληθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις ζημιές δεν καλύπτονται από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο διοικητής διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι θα καταβληθεί προσπάθεια και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης άλλων πηγών χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις, ΠΣΕΑ και Minimis προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν.

Τέλος, στην εύλογη ανησυχία των αγροτών του . Μαγνησίας, που επλήγησαν από τη του 2019, ο διοικητής απάντησε ότι, ήδη, οι υπηρεσίες επεξεργάζονται τα για την ταχύτερη δυνατή καταβολή αποζημιώσεων μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και υπολογισμού τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση