Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών
Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών

Α. Λυκουρέντζος: Ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών

Δεσμεύθηκε ο νέος διοικητής του ΕΛΓΑ  στη Ζέττ Μ. Μκρή, με την οποία είχε εκτενή συν

Ισότιμα θα αντιμετωπισθούν οι ζημιές για κάθε καλλιεργητή, σε κάθε περιοχή της χώρας, όταν πρόκειται για ομοειδείς αιτίες σε ομοειδείς . Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του νέου διοικητή ΕΛΓΑ,Α. Λυκουρέντζου στην Ζέττα Μ. Μακρή, που του μετέφερε αιτήματα από τη συνάντησή της με τους ελαιοπαραγωγούς των Άνω Λεχωνίων και από την που είχε από τους παραγωγούς του Πηλίου.

Στη συνάντηση, σήμερα το απόγευμα, 10 Δεκεμβρίου 2019, τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές οι οποίες είχαν προκληθεί στους ελαιοπαραγωγούς της ς.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις ζημιές δεν καλύπτονται από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο διοικητής διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι θα καταβληθεί προσπάθεια και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιος άλλων πηγών χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις, ΠΣΕΑ και προκειμένου να αποζημιωθούν οι για τις ζημιές που υπέστησαν.

Τέλος, στην εύλογη ανησυχία των αγροτών του Ν. ς, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση του 2019, ο διοικητής απάντησε ότι, ήδη, οι υπηρεσίες επεξεργάζονται τα δεδομένα για την ταχύτερη δυνατή καταβολή αποζημιώσεων μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και υπολογισμού τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση