Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » 7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες
7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες

7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί η και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου από την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (.Π.Ο.Δράσης) και τον Αιγίλοπα – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία. Το θέμα της φετινής γιορτής είναι: “Η καταγωγή και η γεωπολιτική της τροφής μέσα από την οδύσσεια των λαών. Σύγχρονες και επίκαιρες προεκτάσεις”.

Οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, η αναζήτηση της γης της Επαγγελίας, το εμπόριο και τα συμφέροντα των δυνατών έγιναν διαχρονικά αιτίες μια παγκόσμιας και αδιάκοπης οδύσσειας των ανθρώπων έως σήμερα. Πανάρχαιο μεταναστεύσεων, συγκρούσεων αλλά και λίκνο της γεωργίας και κέντρο καταγωγής της μεσογειακής διατροφής ήταν η ανατολική Μεσόγειος.

Μετά τον τροφοσυλλέκτη και τον κυνηγό, ο γεωργός και οι του – μέσα από την δική τους οδύσσεια – έγιναν σύμβολα πολιτισμού και ευημερίας. Είναι καιρός σήμερα όλα τα κοινά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων και του νερού, να ξαναγίνουν σύμβολα ειρήνης που θα ενώνουν τους λαούς όλου του κόσμου, πέρα και έξω από κάθε εμπορευματοποίηση και μέσα σ’ ένα πλαίσιο αυτονομίας και αλληλεγγύης πολιτών και κοινοτήτων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση