Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας
Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας

Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας

Τον δρόμο για την αυτονομία στην θέρμανση με φυσικό αέριο άνοιξε που ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου, απεγκλωβίζοντας εκατοντάδες νοικοκυριά στην που, λόγω του προαπαιτούμενου του «50 συν 1», είτε καταφεύγουν σε ακριβά και ιδιαίτερα ρυπογόνα συστήματα θέρμανσης, είτε «παγώνουν».

Πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε όσους θελήσουν να αποδεσμεύσουν τα διαμερίσματά τους από την κεντρική θέρμανση, να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης χωρίς η τους να εξαρτάται από τη βούληση των συνιδιοκτητών τους. Αντίθετη στην , ωστόσο, είναι η ΠΟΜΙΔΑ, η οποία με χθεσινή ανακοίνωσή της φαίνεται να την ερμηνεύει κατά το δοκούν. «Η συγκεκριμένη έκφραση “δεν απαιτείται προηγούμενη ή οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα” δεν μπορεί ποτέ να αφορά την παράκαμψη των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των πολυκατοικιών (η οποία ασφαλώς δεν αποτελεί όργανο αρχής ή φορέα), αλλά το ότι, αν κάποιος νόμιμα, από πλευράς συνιδιοκτησίας, μπορεί να εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα μέτρησης ή κεντρικής θέρμανσης, δεν χρειάζεται άδεια ή από καμιά πολεοδομική ή άλλη δημόσια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η της ΠΟΜΙΔΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις της ΠΟΜΙΔΑ είχαν οδηγήσει την προηγούμενη σε αντίστοιχης τροπολογίας το 2014.

Η διάταξη ανοίγει τον δρόμο για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου και ήδη η ΕΠΑ Αττικής αποφάσισε στο χθεσινό διοικητικό της συμβούλιο νέα κίνητρα για τους καταναλωτές, όπως η καθιέρωση μηδενικών τελών για νέες και νέο άτοκης χρηματοδότησης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση