Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας
Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας

Αυτόνομη θέρμανση με αέριο χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας

Τον δρόμο για την αυτονομία στην θέρμανση με φυσικό αέριο άνοιξε τροπολογία που ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου, απεγκλωβίζοντας εκατοντάδες στην που, λόγω του προαπαιτούμενου του «50 συν 1», είτε καταφεύγουν σε ακριβά και ιδιαίτερα ρυπογόνα συστήματα θέρμανσης, είτε «παγώνουν».

Πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε όσους θελήσουν να αποδεσμεύσουν τα διαμερίσματά τους από την κεντρική θέρμανση, να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης χωρίς η επιλογή τους να εξαρτάται από τη βούληση των συνιδιοκτητών τους. Αντίθετη στην τροπολογία, ωστόσο, είναι η ΠΟΜΙΔΑ, η οποία με χθεσινή ανακοίνωσή της φαίνεται να την ερμηνεύει κατά το δοκούν. «Η συγκεκριμένη έκφραση “δεν απαιτείται προηγούμενη ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άλλης αρχής ή φορέα” δεν μπορεί ποτέ να αφορά την παράκαμψη των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των πολυκατοικιών (η οποία ασφαλώς δεν αποτελεί όργανο αρχής ή φορέα), αλλά το ότι, αν κάποιος νόμιμα, από πλευράς συνιδιοκτησίας, μπορεί να εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα μέτρησης ή κεντρικής θέρμανσης, δεν χρειάζεται ή από καμιά πολεοδομική ή άλλη δημόσια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις της ΠΟΜΙΔΑ είχαν οδηγήσει την προηγούμενη κυβέρνηση σε αντίστοιχης τροπολογίας το 2014.

Η διάταξη ανοίγει τον δρόμο για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου και ήδη η ΕΠΑ ς αποφάσισε στο χθεσινό διοικητικό της συμβούλιο νέα κίνητρα για τους καταναλωτές, όπως η καθιέρωση μηδενικών τελών για νέες και νέο πρόγραμμα άτοκης ς.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση