Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Άδειασαν τα ράφια στην πρώτη μέρα λειτουργίας του easyfoodstore
Άδειασαν τα ράφια στην πρώτη μέρα λειτουργίας του easyfoodstore

Άδειασαν τα ράφια στην πρώτη μέρα λειτουργίας του easyfoodstore

Η φιλοσοφία των προσιτών υπηρεσιών και προϊόντων, την οποία λάνσαρε προ ετών με την αεροπορική του εταιρεία easyJet ο , επεκτείνεται στα σούπερ μάρκετ.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας φαίνεται πως θα καταφέρει καίριο πλήγμα στις εκπτωτικές αλυσίδες Aldi, Lidl και Poundland της Βρετανίας, όπου και δραστηριοποιείται. Η νέα του επιχείρηση easyfoodstore προσφέρει ποικιλία τροφίμων, που φέρουν ιδιωτική ετικέτα, στη χαμηλότατη τιμή των 32 λεπτών του (ή των 25 πενών). Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν 76 είδη διατροφής, ζάχαρη, τσάι, ρύζι, ζυμαρικά, κονσέρβες και πολλά άλλα.

«Δεν υπάρχουν ακριβές μάρκες, μόνον φαγητό σε δίκαιες τιμές» είναι το κεντρικό σύνθημα της easyfoodstore, η οποία βασίστηκε στη φιλοσοφία των τραπεζών τροφίμων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως διευκρίνισε ο σερ Στέλιος. Θα πρέπει να αναφερθεί πως έξω από το πρώτο κατάστημα στο Παρκ Ρόγιαλ του βορειοδυτικού Λονδίνου είχαν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές, ενώ αρκετοί άνθρωποι δεψαν έως και 160 χιλιόμετρα για να αγοράσουν φθηνά . Μέσα σε δύο ημέρες τα ράφια άδειασαν και το κατάστημα αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά την Τετάρτη και ξανανοίγει σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Βέβαια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το Bloomberg, οι 25 πένες δεν είναι παρά η τιμή γνωριμίας για τον Φεβρουάριο.

Ούτως ή άλλως, όμως, ο κ. Χατζηιωάννου εδραιώνει νέα δεδομένα στον κόσμο των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ. Εγείρει ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά σχετικά με το εάν είναι εφικτή η τόσο φθηνή τιμολόγηση των τροφίμων, που συνήθως έχουν υποβληθεί σε μέγιστη επεξεργασία, πόσο υγιεινά είναι αυτά και πόσο η πίεση για χαμηλές τιμές και η εκτεταμένη επεξεργασία τους επιβαρύνει το και τον ίδιο τον άνθρωπο. Πρόκειται για την αναδιατύπωση της πεσιμιστικής προσέγγισης, η οποία δεσπόζει στη συζήτηση για τη φτώχεια τη σχετική με την αδυναμία εξασφάλισης τροφής, αναφέρει το Bloomberg. Οι ζητιάνοι δεν έχουν περιθώριο επιλογής. Oπότε, όταν βρεθούν ενώπιον τόσο φθηνών τροφίμων, θα πρέπει να ενθουσιάζονται, ακόμα κι αν τα αυτά έχουν υποστεί τόση επεξεργασία, ώστε ο καθένας θα τους συμβούλευε να τα αποφύγουν.

Μετά το πρώτο κατάστημα της easyfoodstore στο Παρκ Ρόγιαλ, θα ακολουθήσουν άλλα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. «Για το “easy” τα σούπερ μάρκετ συνιστούν ακόμα έναν τρόπο να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό με το μικρότερο δυνατό κόστος», υπογραμμίζει ο . «Λαμβάνοντας υπ' όψιν την εμπειρία μου στη τροφίμων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αναπτύσσουμε μία ακόμη εμπορική προσπάθεια να πωληθούν βασικά προϊόντα στην τιμή των 32 λεπτών (25 πενών), με αποδέκτες τούς μη προνομιούχους στο Παρκ Ρόγιαλ».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση