Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές
Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές

Φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στη γενική συνέλευση της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, από την πλευρά του ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Ένωση, το 67% των πολιτών δήλωσαν ότι θέλουν συμπληρωματικό συμβόλαιο στη σύνταξη.

Ο υπουργός στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι πρόβλημα, στην προς την ανάπτυξη, αλλά μέρος της λύσης, ενώ ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε στην ομιλία του ότι, για να επιτύχει ο νέος θεσμός των Προσωπικών Συνταξιοδοτικών Προϊόντων, πρέπει η πολιτεία να τον αναγνωρίσει ως κομβική συνιστώσα του τρίτου πυλώνα ασφάλισης.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η ίδια φορολογική μεταχείριση είναι αναγκαίο να ισχύσει και για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά συμβόλαια. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ζωής διαχειρίζονται σημαντικού μεγέθους επαγγελματικά συνταξιοδοτικά κεφάλαια, με ετήσια ασφάλιστρα που ξεπερνούν σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ. Καθώς αυτά τα συμβόλαια προσφέρονται σε που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, γίνεται αντιληπτό ότι από τα φορολογικά κίνητρα θα επωφεληθούν οι εργαζόμενοι σε , όπως ήδη επωφελούνται οι εργαζόμενοι σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε επαγγελματικής ασφάλισης.

Κατά την άποψή μου, συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια φορολογικά κίνητρα στην αντιμετώπιση της προαιρετικής συνταξιοδοτικής ασφάλισης των εργαζομένων σε όλες γενικά τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Ο Ά. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ακούει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά πρέπει να «είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να προσμετρήσουμε τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά από τις όποιες εκπτώσεις στις εισφορές».

Τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς, αλλά με αυστηρή τήρηση των κανόνων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά έχουμε εφαρμογή του νόμου και ανάρτηση τιμοκατολόγων ιδιωτικών κλινικών προκειμένου ο καθένας να γνωρίζει τι πληρώνει.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ στον τομέα υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές εξετάσεις και για το μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων.

«Η κυβέρνηση δεν βλέπει τον ιδιωτικό τομέα, ως αντίπαλο, ως πρόβλημα, αλλά ως λύση και σύμμαχο» όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σημείωσε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι ακόμη μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόνισε ότι δόθηκαν για αποζημιώσεις, μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα, 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ με αναγωγή στο σύνολο των κατοικιών, δηλαδή αν όλα τα σπίτια ήταν ασφαλισμένα, θα έδιναν οι ασφαλιστικές πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις και αντίστοιχα, αν όλοι ήταν ασφαλισμένοι στο , οι αποζημιώσεις θα ήταν πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην Αθήνα μόνο το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο κι αυτό το γεγονός έχει τη σημασία του σε έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου άφησε αιχμές για την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι σαν να βλέπουμε ένα τρένο να έρχεται κατά πάνω μας και να μην κάνουμε τίποτα».

Ο ίδιος επικέντρωσε σε τρεις :

– Φορολογικά κίνητρα για τον τρίτο και δεύτερο πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς και για τα επαγγελματικά . Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξίσωσης των παροχών με τα επαγγελματικά .

– Φορολογικά κίνητρα προκειμένου να εκπίπτουν οι ασφαλίσεις στο κομμάτι της Υγείας και

– φορολογικά κίνητρα για τις ασφαλίσεις σε ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώνεται ότι το 67% των πολιτών δηλώνει ότι έχει ανάγκη συμπληρωματικής ασφάλισης και προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένει να δοθούν κίνητρα ώστε οι να εκπίπτουν από το εισόδημα.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει της ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στο 8,7% του ΑΕΠ με κεφάλαια ύψους 4,4 δισ. ευρώ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το κανονιστικό περιβάλλον προσδίδει αξιοπιστία αλλά επιφέρει και κόστος, ενώ σημείωσε ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη με πράσινες .

Τέλος, από την πλευρά του , ο Γιώργος Τσίπρας εστίασε στην ανησυχία για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και στις επιπτώσεις από τον κοροναϊό, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και στις θέσεις του σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση