Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΣΤΟΡΙΑ / Συμμετοχή Ζέττας Μακρή στην εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
Συμμετοχή Ζέττας Μακρή στην εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους»

Συμμετοχή Ζέττας Μακρή στην εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους»

 

Η υφυπουργός Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη διαδικτυακή εκδήλωση «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Μια πρωτοβουλία του 1ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής, που σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, διοργάνωσαν επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος της δράσης, η επαφή με το αρχειακό υλικό των Γ.Α.Κ. για την επανάσταση του 1821 και η αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κα Μακρή ανέφερε στον χαιρετισμό της: «1821 – 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη και μελέτη.

Ας βοηθήσουμε τους μαθητές να γνωρίσουν σε βάθος αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα ιστορική περίοδο και ας αναδείξουμε, και με αυτήν την ευκαιρία, τον σπουδαίο ρόλο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη διατήρηση, συντήρηση και προώθηση των αρχειακών συλλογών και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Η υφυπουργός χαρακτήρισε την ελληνική επανάσταση για ελευθερία και ως ένα από τα κομβικά γεγονότα, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Εξέφρασε την εκτίμησή της στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα μοναδικά αυτά αρχειακά τεκμήρια, που διαφυλάττουν τον εθνικό θησαυρό, τον ιστορικό πλούτο, την κοινή μνήμη, την ιστορία μας.

«Έχουμε ιστορικό και ηθικό καθήκον απέναντι στο παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον μας. Και το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που θα γνωρίσουν σε βάθος, μέσα από τις δράσεις αυτές, την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες του ελληνικού λαού, τη συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι και με το παράδειγμα αυτό θα προχωρήσουν, θα δημιουργήσουν, θα εξελιχθούν».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση