Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Νοεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Νοεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Νοεμβρίου

Σν σήμερ, 9 Νοεμβρίου:

το 1729, η , η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν τη Συνθήκη της Σεβίλλης.

το 1858, κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.

το 1866, συμβαίνει το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην . Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει στην πυριτιδ και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.

το 1888, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνει το τελευταίο του θύμα, την Μέρι Τζέιν Κέλι.

το 1921, ιδρύεται το ιταλικό Εθνικό Φασιστικό Κόμμα του Μπενίτο Μουσολίνι.

το 1931, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, επιστρέφει στην Αθήνα από την Τραπεζούντα του Πόντου.

το 1938, στη Γερμανία, Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους κατά τη διάρκεια της “Νύχτας των Κρυστάλλων”.

το 1963, έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ιαπωνία σκοτώνει 458 άτομα, ενώ 839 νοσηλεύονται με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

το 1967, η NASA εκτοξεύει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Απόλλων 4 τοποθετημένο στην κορυφή του πρώτου πυραύλου Saturn V.

το 1967, εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone.

το 1968, κοινοποιείται η διαθήκη του Γεωργίου Παπανδρέου. Ολόκληρη η εκ χρημάτων κινητή περιουσία περιέρχεται στο γιο του Γιώργο, το ακίνητο στο Αττικής στην εγγονή του Σοφία, ενώ προκειμένου για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπανδρέου περιορίζεται “εις ό,τι εν εδαπάνησε διά τας σπουδάς του“.

το 1985, ο 22χρονος Σοβιετικός Γκάρι Κασπάροφ γίνεται ο νεαρότερος στο , νικώντας τον επίσης Σοβιετικό Ανατόλι Κάρποφ.

το 1989, γκρεμίζεται το Τείχος του Βερολίνου, το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου ενώνοντας ξανά μετά από δεκαετίες το Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο.

το 1994, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κρίνει ένοχο τον Γιώργο Κοσκωτά για τέσσερις κακουργηματικές πράξεις και τον καταδικάζει σε κάθειρξη 25 ετών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση