Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Απριλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Απριλίου

Σαν σήμερα, 9 Απριλίου:

  • το 1682, ο Γάλλος εξερευνητής Ρενέ-Ρομπέρ Καβελιέ ντε λα Σαλ ανακαλύπτει τις εκβολές του ποταμού Μισσισιπή, κατοχυρώνει την περιοχή ως κτήση της Γαλλίας και την ονομάζει Λουιζιάνα.
  • το 1906, διοργανώνεται στην Αθήνα η 1η (και τελευταία) Μεσολυμπιάδα για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχουν πάνω από 800 από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και 300 Έλληνες. Παρόλο που σαν διοργάνωσε είχε τεράστια , δεν συνεχίστηκε σαν θεσμός, αφού το οικονομικό κόστος για την χώρα ήταν πολύ μεγάλο.
  • το 1940, η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στην Δανία και την Νορβηγία, γνωστή ως Επιχείρηση Weserübung. Η Δανία καταλήφθηκε άμεσα και σχεδόν αμαχητί, ενώ η Νορβηγία πέρασε στην κατοχή της Γερμανίας μετά από περίπου έναν μήνα μαχών.
  • το 1959, επιλέγονται από την NASA οι “Αρχικοί Επτά”, οι 7 πρώτοι αστροναύτες για το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό των ΗΠΑ, το γνωστό ως Πρόγραμμα Μέρκιουρι (Project Mercury). Ορισμένοι από αυτούς εκτέλεσαν αρχηγών και εκπαιδευτών σε επόμενες ομάδες αστροναυτών της NASA.
  • το 1991, η Σοβιετική Σοσιαλιστική της Γεωργίας κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Σοβιετική Ένωση.
  • το 2013 έφυγε από την ο Τίτος Καλλίρης, κιθαρίστας και πρωτοπόρος της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα. Είναι επίσης πατέρας του γνωστού τραγουδιστή Θάνου Καλλίρη.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση