Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου:

το 1380, οι ρωσικές δυνάμεις νικούν το μικτό στρατό Τατάρων και Μογγόλων σταματώντας την προέλασή τους στη μάχη του Κουλίκοβο.

το 1570, οθωμανικές Δυνάμεις του Μουσταφά Πασά κυριεύουν και λεηλατούν τη Λευκωσία, την οποία υπεράσπιζαν ο ενετός τοποτηρητής τάντελο και ο Έλληνας Ευγένιος Συγκλητικός. Η άλωση της Λευκωσίας σήμανε την επιση των Τούρκων σχεδόν σε ολόκληρη την Κύπρο.

το 1943, η παραδίδει και επισήμως τα όπλα. Στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, οι μόλις πληροφορούνται την είδηση αρχίζουν να πανηγυρίζουν. Μαζί τους και πολλοί Ιταλοί που είναι αντίθετοι στον Μουσολίνι και στο φασιστικό καθεστώς της χς τους.

το 1944, οι Γερμανοί εκτελούν 28 αγωνιστές στο άλσος Χαϊδαρίου, μεταξύ των οποίων και τη Λέλα Καραγιάννη.

το 1962, σημειώνονται μεταξύ Χωροφυλακής και καπνοπαραγωγών στην , που έχουν καταλάβει το οδόστρωμα κι έχουν διακόψει την κυκλοφορία της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Αγρινίου – Αθηνών, παρά το Ξηρόμερο, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή των καπνών. Ένας σκοτώνεται, ενώ τραυματίζονται 12 χωροφύλακες και 17 αγρότες.

το 1966, κάνει πρεμιέρα η αμερικανική τηλεοπτική σειρά Star Trek.

το 1975, στην Ελλάδα η τριετής φοίτηση στο Γυμνάσιο γίνεται υποχρεωτική.

το 1984, ο Stevie Wonder φτάνει για πρώτη φορά στο ο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι “I just called to say I love you“.

το 2000, πεθαίνει ο Έλληνας κριτικός κινηματογράφου, Βασίλης Ραφηλίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση