Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Αυγούστου

Σαν σήμερα, 8 Αυγούστου:

το 1827, πεθαίνει ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων, Τζορτζ Κάνινγκ. Προς τιμήν του, φέρει το όνομά του η Πλατεία Κάνιγγος.

το 1900, πεθαίνει ο Τσέχος αυτοκινητοβιομήχανος, Emil Ritter von Škoda, ο ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας .

το 1953, υπογράφεται στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, η για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους, που έθεσε τα θεμέλια για το μετέπειτα «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.

το 1973, πεθαίνει σε ηλικία 53 ετών ο ίκος Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ (1935-1956), μια από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

το 1989, για τρίτη φορά, ξεσπά στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου.

το 2002, η Μιρέλα Μανιάνι κατακτά το χρυσό στον ακοντισμό με 67.47μ (ρεκόρ αγώνων) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο .

το 2004, πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Πρώτη του σύζυγος και μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του αποτέλεσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο γάμος τους, καθώς ήταν γεμάτος συγκρούσεις, κράτησε δέκα χρόνια, αλλά ήταν ένας από τους πιο πολυσυζητημένους στον ελληνικό χώρο του θεάματος. Καρπός αυτής της σχέσης ήταν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ. Με την Αλίκη ανέβασαν μαζί πολλά στο θέατρο και έκαναν πολλές ταινίες, από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο ευρύ κοινό είναι «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Αστέρω», «Μανταλένα», «Η Αλίκη στο αυτικό» και πολλές άλλες.

το 2008, γίνεται η Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή 11.028 αθλητών από 204 χώρες. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 159 αθλητές.

το 2013, συνάντηση διάρκειας μίας ώρας έχουν στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

το 2016, πεθαίνει η ηθοποιός Ντόρα Σιμοπούλου. Συμμετείχε στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπως και στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου του “Γυφτοπούλα”. Συμμετείχε και στο επεισόδιο “Η βεντέτα” της Σειράς “Κωνσταντίνου και Ελένης” υποδυόμενη τη μάνα του Σπύρου Μπιμπίλα καθώς και στις “7 Θανάσιμες Πεθερές”, σαν guest star στο επεισόδιο “Η τσιγγάνα πεθερά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση