Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Απριλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Απριλίου

Σν σήμερ, 8 Απριλίου:

  • το 1820 ανακαλύπτεται το πασίγνωστο μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Το άγαλμα βρίσκεται σήμερα στο του Λούβρου και θεωρείται ότι κομα από τα χέρια που λείπουν χάθηκαν στην θάλασσα ή καταστράφηκαν στην συμπλοκή που έγινε μεταξύ Ελλήνων και άλλων αρχαιολόγων για την διεκσή του.
  • το 1904 υπογράφεται η Αντάντ (Entente Cordiale), η συμμαχία αλλίας και Μεγάλης Βρετανίας θέτοντας τέλος στον επί αιώνες ανταγωνισμό μεταξύ τους και θέτει τις βάσεις για την αγγλογαλλική συνεργασία του 20ου αιώνα. Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσε το νικηφόρο συμμαχικό μπλοκ μαζί με άλλες χώρες που συνασπίστηκαν μαζί της, όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Η.Π.Α. και η Ελλάδα.
  • το 1973 πεθαίνει σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο. Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης του 20ου αιώνα και συνιδρυτής του κύματος του Κυβισμού μαζί με τον Γάλλο Georges Braque.
  • το 2013 πεθαίνει η Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ ή Βαρώνη Θάτσερ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και της χώρας από το 1979 ως το 1990, ώντας έτσι και η πρώτη γυναίκα που υπήρξε σε αυτές τις θέσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση