Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου

Σαν σήμερα, 7 Αυγούστου:

το 1782, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον, καθιερώνει το παράσημο “Purple Heart“, που απονέμεται στους στρατιώτες που τραυματίζονται στο πεδίο της μάχης.

το 1864, ιδρύεται η γερμανική χημική και φαρμακευτική βιομηχανία BAYER, που παρασκευάζει την Ασπιρίνη.

το 1929, ιδρύεται στο Ηράκλειο της ς το σωματείο Εργος, που πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο κρητικό ολυμπιονίκη.

το 1944, η IBM δημιουργεί το Automatic Sequence Controlled Calculator, το πρώτο αυτόματο κομπιουτεράκι.

το 1957, πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Oliver Hardy, γνωστός ως ο “Χοντρός” του κωμικού διδύμου Χοντρός και Λιγνός.

το 1964, η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο. Στην περιοχή της Τηλλυρίας ξεσπούν αιματηρές συγκρούσεις, που θα κρατήσουν τέσσερις μέρες, σε απάντηση της προσπάθειας του στρατηγού Γρίβα να καταλάβει τους τουρκοκυπριακούς θύλακες της Μανσούρας και των Κοκκίνων. Οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν δύο ημέρες μετά, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

το 1967, ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 6.703 βαθμούς.

το 1999, πεθαίνει στη Μάλαγα σε ηλικία 90 ετών ο Σταύρος Φρυγανάς, ο πρώτος ανεπίσημος πρωταθλητής της ς στο σκάκι. Ο Φρυγανάς ζούσε κυρίως εκτός ς και το 1925 και το 1931 αντιμετώπισε τον Lasker σε φιλικές παρτίδες. Είναι ο πρώτος , που έφερε 2 σκακιστικά ρολόγια στην Ελλάδα, τα οποία επιστρατεύτηκαν στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα το 1947. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΟ μέχρι το 1957.

το 2002, η Κατερίνα Θάνου και η Κατερίνα Βόγγολη κατακτούν χρυσά στα 100μ και στη δισκοβολία αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Χάλκινα κερδίζουν η Αναστασία Κελεσίδου στη δισκοβολία και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία.

το 2004, εγκαινιάζεται η γέφυρα υ – Αντίρριου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου.

το 2006, πεθαίνει ο φυσικός-μετεωρολόγος, Ανδρέας Λαζάνης, από τους γνωστότερους επιστήμονες της ΕΜΥ. Επί 35 έτη εργάστηκε στην ΕΜΥ και συνεργάστηκε με την κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας το δελτίο καιρού αλλά και ειδικά δελτία για αγρότες, καθώς και με την “Τα Νέα”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση